Google, Magritte'in doğum gününü kutluyor

İnternet arama motoru Google, Türkiye sayfasında kullandığı logosuyla Belçika'lı gerçeküstücü ressam René Magritte'in 110. doğum gününü kutladı. İnternet kullanıcıları, bu özel tasarımlı logonun üstüne tıklayarak, Magritte'ın yaşamına ve eserlerine dair ayrıntılı bilgiye erişebilirler.

Yayınlanma: 21.11.2008 - 11:20
Abone Ol google-news

Dünyanın en çok kullanılan internet arama motorlarından Google, René Magritte’in doğumunun 110. yıldönümü nedeniyle www.google.com.tr adresli sayfasında, “doodle” olarak nitelendirilen özel tasarımlı logo kullandı. Logoda, “Google”daki “O” harfi yerine gerçeküstücü ressamın ünlü çizimi “şapkalı yeşil meyve” kullanıldı. Google, özel logo uygulamalarıyla, tüm dünya ülkeleri için önemli gün ve tatillere, kültürel olaylara ve tarihte yer alan önemli kişilere bu platformda yer vererek, dikkat çekmeyi amaçlıyor. Ayrıca internet kullanıcıları, bu özel tasarımlı logonun üstüne tıklayarak, o güne, kişiye ve konuya özel daha ayrıntılı bilgiye erişebiliyor.

 

Resimleri rock albüm kapağı oldu

Gerçeküstücülük akımının en önemli temsilcilerinden René François Ghislain Magritte, düş ürünü temaları işlediği resimlerinde, komedi, korku, tuhaflık ya da ilginçlik kavramlarını kullanmasıyla tanınıyor. Sanatsal resimlerinin yanında yaşamının bir döneminde reklam çizimleri de yapan Magritte’nin çalışmalarına olan ilgi 1960’larda büyük boyutlara ulaştı. Eserlerinin halk tarafından tanınmasının önemli sebeplerinden biri de, resimlerin rock albümü kapaklarında yer alan reprodüksiyonları oldu. Bu kapakların ilk örnekleri arasında 1969 yılı çıkışlı Jeff Beck Group albümü Beck-Ola (The Listening Room isimli eseri kullanıldı) ve ressamın L'Empire des Lumieres isimli çalışmasının kullanıldığı Jackson Browne'ın 1974 yılı çıkışlı albümü Late for the Sky yer alıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler