Çarkın'ın açıklamaları gözleri Ağar'a çevirdi

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi avukatlar, ''Susurluk'' davası hükümlüsü eski özel harekatçı Ayhan Çarkın'ın açıklamaları üzerine, aynı dava kapsamında Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinde, ''Cürüm işlemek için silahlı teşekkül oluşturduğu'' iddiasıyla yargılanan Mehmet Ağar'ın davasına yeniden katılma talebinde bulundu.

Yayınlanma: 31.03.2011 - 09:41
Abone Ol google-news

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesine davaya müdahillik taleplerini içeren dilekçelerini sunan ÇHD üyesi avukatlar, Ankara Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı.

ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, burada yaptığı açıklamada, Çarkın'ın, medyaya yansıyan açıklamalarını hatırlatarak, Ağar'ın Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı davaya müdahil olmak amacıyla bir kez daha başvuruda bulunduklarını belirtti.
Kozağaçlı, ''Çarkın'ın ifadelerinde; Perpa baskını olarak söz edilen olayda katledilen eşi Erdoğan Şakar yönünden müvekkilimiz Hanım Şakar'ın, Çiftehavuzlar olayında katledilen Sabahat Karataş yönünden yakını müvekkilimiz Reşat Karataş'ın, yine yakınları İbrahim İlçi ve Yücel Şimşek'i 12 Temmuz 1991'de kaybeden müvekkillerimiz İsmail Hakkı İlçi ve Hüseyin Şimşek'in avukatları olarak buradayız'' dedi.

''Sadece onların değil, kontrgerilla tarafından katledilmiş, kaybedilmiş, infaz edilmiş binlerce insanın anılarını canlı tutmak ve yakınlarının adalet talebini seslendirmek için mücadele ettiklerini'' ifade eden Kozağaçlı, söz konusu davaya katılmalarına bugüne kadar izin verilmediğini söyledi.

Mahkemenin daha önceki değerlendirmelerinde, müdahale talebinde bulundukları eylemlerin ''iddianame ile belirlenmiş sevk eylemlerinden olmamasını'' ret kararına gerekçe gösterdiğini anımsatan Kozağaçlı, ''İfade sahibi eski hükümlü polis memuru Ayhan Çarkın'ın, mahkeme önünde davası süren örgütün üyesi olmaktan ceza aldığı ve mahkemenin incelediği dönem hakkında konuştuğu ortadadır'' diye konuştu.

Ayhan Çarkın'ın, Ağar'ın yargılandığı davada tanık olarak dinlenilmesi gerektiğini belirten Kozağaçlı, ''Aksi takdirde ne sanığın yargılandığı örgütün gerçek suçları ve çapı, ne de sanığın bu örgüt içerisindeki özel konumu ortaya çıkarılabilecektir. Mehmet Ağar ve Ayhan Çarkın gerçek suçlarından yargılanmalıdır. İsimlerini ve eylemlerini bildiğimiz yüzlerce kontrgerilla tetikçisi ve yöneticisi halka karşı suçlarının hesabını vermelidir'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler