AB, Hillary Clinton'a sıcak bakıyor

Avrupa Birliği (AB) Ortak Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Javier Solana, Washington'da gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni ABD Başkanı Barack Obama'nın, küresel ısınmanın yavaşlatılması, İran ile müzakereler ve Orta Doğu barışı dahil olmak üzere hızla başlıca trans-Atlantik hedeflere odaklanmasını istediklerini söyledi. Solana, Senatör Hillary Clinton'un, Dışişleri Bakanı olarak atanmasının Avrupa'da iyi karşılanacağını da belirtti.

Yayınlanma: 21.11.2008 - 19:23
Abone Ol google-news

Avrupa Birliği (AB) Ortak Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Javier Solana, Washington'da gazetecilere yaptığı açıklamada, bu hafta yeni ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile telefonla görüştüğünü ifade ederek, Barack Obama'nın, Orta Doğu barışı ve yeni bir küresel iklim kontrolü anlaşması için müzakerelere öncelik vermesini beklediğini kaydetti.

Javier Solana, yeni ABD yönetiminin, İran'ın uranyum zenginleştirme çalışmalarına son vermeye teşvik edilmesi yönündeki mevcut uluslararası yaklaşıma destek vermesini ümit ettiğini de bildirdi.

Solana ayrıca, Amerikalı Senatör Hillary Rodham Clinton'un, dışişleri bakanı olarak atanmasının Avrupa'da iyi karşılanacağını belirterek, Hillary Clinton için, "Muktedir, deneyime sahip. İyi tanınıyor. Hiçbir şey olumsuz görünmüyor" dedi.

AB Ortak Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Javier Solana, Hillary Clinton'un eşi, eski ABD Başkanı Bill Clinton'a, yönetiminin son günlerinde İsrail-Filistin sorununu çözme yönündeki çabaları nedeniyle saygı duyulduğunu hatırlatarak, "Clinton adına saygıyla bakılıyor" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler