Kivi her derde deva

Kivi bir insanın günlük C vitamini ihtiyacını karşılıyor. Bununla yetinmeyen kivinin ayrıca kansere neden olan bileşiklerin oluşumunu önlediği, kivi suyunun da astım ve öksürüğün tedavisinde nefes açıcı özelliği olduğu bildirildi.

Yayınlanma: 23.11.2008 - 10:04
Abone Ol google-news

Ordu Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürü ve Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turan Karadeniz, 1 adet kivinin, yetişkin bir insanın günlük C vitamini ihtiyacını rahatlıkla karşıladığını belirtti.

Prof. Dr. Karadeniz, kivinin, bol miktarda C vitamini içerdiğine işaret ederek, şunları söyledi:
''Öyle ki 100 gram kivi meyvesinde 400 miligrama kadar varan C vitamini bulunmaktadır. Ayrıca, bir insanın günlük A vitamini ihtiyacı 1.75 gram olup, yaklaşık 70 gram kivi meyvesinde bu miktar bulunmaktadır. Kivi turunçgillerden 4-6 kat, elmadan ise 40-50 kat daha fazla C vitamini içermektedir. Yetişkin bir insanın günlük C vitamini ihtiyacı 60 miligram olduğu düşünüldüğünde, bir adet kivi bu ihtiyacı rahatlıkla karşılamaktadır.''

Kivi meyvesinde proteinler ve çok sayıda mineral tuzlar bulunduğunu belirten Karadeniz, ''Kivi suyunda bulunan bazı maddelerin kansere neden olan bileşiklerin oluşumunu önlediği bildirilmektedir. Kivi suyunun, astım ve öksürüğün tedavisinde nefes açıcı özelliğinden yararlanılmaktadır'' dedi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler