Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet Gazetesi, İstanbul’un su havzalarındaki AKP’li belediyelere açılan 46 davayı "Yasa Tanımıyorlar" başlığıyla manşetine taşırken, Milliyet, Öğretmenler Günü'nde Türkiye'de öğretmenlerin yaşadıkları zorluklara değindi. Radikal ise ailelerin çocuklarını Kuran Kursu'ndan önce yabancı dil kursuna göndermek istediklerinin ortaya çıktığı araştırmayı manşetten verdi.

Yayınlanma: 24.11.2008 - 08:08
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

Yasa tanımıyorlar

İstanbul’un su havzalarındaki AKP’li belediyelere 46 dava açıldı, imar planlarının çoğu iptal edildi.

Sarıgazi Belediyesi’nin iptal edilmesi kesin olan ruhsatları “belediyeye dava açmama garantisi” karşılığında verdiğinin ortaya çıkmasının ardından çok sayıda AKP’li yerel yönetimin de benzer uygulamalar nedeniyle davalık olduğu belirlendi.

İSKİ’nin dava açtığı 4 ilçe ve 11 belde belediyesinin verdiği imar planları mahkemece ya iptal edildi ya da yürütmesi durduruldu. İSKİ, İstanbul sınırları dışındaki AKP’li Gebze Belediyesi ve Körfez beldesinin kararları için de yargıya başvurdu.

 

HÜRRİYET

İşte bu soru sorulmasın

Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir, "Almanya'da Kuran üzerine yemin edecek bir bakan hayal edebiliyor musunuz?" sorusuna "Asıl bir bakanın neyin üzerine yemin edeceğinin sorulması yanlış" yanıtını verdi.

 

MİLLİYET

Öğretmen nasıl kutlasın

Öğretmenler günü bugün tüm yurtta kutlanacak. Peki öğretmenler kutlama yapabilecek halde mi? İşte çarpıcı rakamlarla Türkiye'de öğretmen olmanın zorluğu.

 

RADİKAL

Önce yabancı dil sonra Kuran kursu

Ailelerin kızlarını göndermek istediği yerler: Yabancı dil kursu, Kuran kursu, yaz okulu. Erkekler için: Yabancı dil, spor okulu, Kuran kursu.



AKŞAM

Çarşaf isyanı

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'in 'Tombala Vekil' dediği Prof. Necla Arat gemileri yaktı. Hem partisinin muhafazakâr açılımını, hem eski yol arkadaşlarını topa tuttu.

 

POSTA

Size borçluyuz

Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü. İşte Öğretmenlerin haklarının asla ödenemeyeceğini gösteren iki örnek: Gözleri görmeyen Züleyla Eker, çok zor şartlarda okuyup öğretmen oldu. Şimdi, kendisi gibi görmeyenler ışık oluyor. Karı-koca öğretmenler Hakan-Arzu Mutlu ise İzmir'i bırakıp gönüllü olarak gittikleri Van'da çocukların umudu oldu.

 

VATAN

Sanayiciye 30 milyar dolarlık paket lazım

Türkiye'nin önde gelen bankacı ve işadamlarından Hüsnü Özyeğin "Kriz Türkiye'yi yeni yeni vurmaya başladı, daha işin başındayız" dedi, en az zararla çıkış için önerilerini sıraladı.

 

BİRGÜN

Erdoğan oyalarken onbinler işten atıldı

Erdoğan kriz var mı yok mu sorularıyla ya da 'varsa bile bizi teğet geçer' sözüyle halkı oyalarken, bütün sektörlerdenon binlerce işçi sokağa atıldı.

 

SABAH

Kaybeden gitsin

Erdoğan'ın AK Parti'nin seçimlerden ikinci parti çıkması halinde "Genel başkanlığı bırakırım" sözleri yeni bir tartışma başlattı.

 

TERCÜMAN

Elleriniz kırılsın

Tarihi Tekel Müzesi'nde sergilenen içki pompalarından 1926 model itfaiye aracına ünlü ressamların tablolarından su cihazlarına kadar 6 bin parça eşya yağmalanmış.


YENİ ŞAFAK

75 bin mağaza krize savaş açtı

İstanbul'da krize karşı başlatılan 'Alışveriş İçin Gün Bugün' kampanyasına katılan firma sayısı bir günde 2 bin artarak 16 bini buldu. Mağaza sayısı da 65 binden 75 bine yükseldi.

 

ZAMAN

Albay Özden suikastı Ergenekon dosyasında

Albay Rıdvan Özden cinayetinin, Ergenekon soruşturması sürecinde dava dosyasına girdiği ortaya çıktı. Savcılar, 12 Ağustos 1995'te öldürülen Albay Özden'e ait günlükleri incelemeye aldı. Eşinin şehit edildiğine ilişkin resmi açıklamalara inanmayan Tomris Özden ise "Rıdvan'a otopsi bile yaptırılmadı" diyor.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler