"Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş. taraf tutuyor"

SHP Genel Sekreteri Uğur Cilasun, ''Başkent Doğalgaz A.Ş. önce gazetelere ilanlar vererek ve rakamları çarpıtarak Melih Gökçek'i savundu, ondan önceki yönetimi suçladı; şimdi de siyasi mücadelede açıkça taraf olarak partimizi tehdit ediyor'' dedi. Cilasun, bir şirketin taraf olmasını da son derece vahim bir durum olarak niteledi.

Yayınlanma: 24.11.2008 - 10:35
Abone Ol google-news

SHP Genel Sekreteri Uğur Cilasun, yaptığı yazılı açıklamada, SHP ambleminin yer aldığı bir broşür dağıtılması üzerine Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş. tarafından SHP Genel Merkezi'ne gönderilen bir yazıda, partiye bir dizi soru sorulduğunu ve üç gün içinde cevap verilmediği takdirde yasal yollara başvurulacağının bildirildiğini kaydetti.

Broşürde, artan doğalgaz fiyatları ile hava ve su kirliliğiyle ilgili soruların yer aldığını belirten Cilasun, şöyle devam etti: ''Bu soruların cevaplarını bütün Ankaralılar merak etmektedir. Büyükşehir Belediyesinin saydam yönetilmemesi, açık olmaması, bilgilere ulaşılamaması nedeniyle bu soruların cevapları bilinmemektedir. SHP, siyasi bir partidir. Siyasi partiler halkın yaşadığı sorunları araştırmak, bunları halka anlatmak ve çözüm geliştirmek üzere kurulan anayasal kurumlardır. Siyasi partiler halkın sorunlarını gündeme getirmek için kimseden icazet beklemezler. Kimsenin de siyasi partilerin açıklama hakkını kısıtlamak haddi değildir.

Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş, bir anonim şirkettir. Anonim şirketlerin siyasi taraf olmak, bir siyasetçinin safında yer tutarak öteki siyasetçilere yüklenmek gibi yetkileri ve görevleri yoktur. Başkent Doğalgaz A.Ş. önce gazetelere ilanlar vererek ve rakamları çarpıtarak Melih Gökçek'i savundu, ondan önceki yönetimi suçladı; şimdi de siyasi mücadelede açıkça taraf olarak partimizi tehdit ediyor. Bir şirketin açıkça siyasi mücadelede taraf olması ve bir siyasi partiyi tehdit edecek cüreti göstermesi son derece vahim bir durumdur.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler