G.Saray'da kritik tarih 3 Mayıs

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu, yaptığı toplantıda olağanüstü seçimli genel kurul öncesinde yaşanan gelişmeleri görüştü.

Yayınlanma: 26.04.2011 - 19:26
Abone Ol google-news

Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan ikinci başkan Işın Çelebi, mahkemenin 3 Mayıs'ta vereceği karar sonrasında yol haritası belirleyeceklerini ve hukuka saygılı olacaklarını söyledi.

Toplantıda durumu etraflıca değerlendirdiklerini belirten Çelebi, ''Dün de sayın başkan 14 mayıs'taki kongrede aday olan arkadaşlarımızdan Ünal Aysal ve Turgay Kıran ile görüştü. Bu toplantıda dünkü görüşmeleri de değerlendirdik. Sonuçta 3 Mayıs'taki mahkeme kararını beklemeyi kararlaştırdık. Hukukun üstünlüğüne inanan ve yargının kararlarına saygılıyız. Bu nedenle, Sayın Başkan Adnan Polat, mahkeme kararının ardından 3 başkan adayıyla 4 Mayıs'ta bir araya gelerek toplantı yapacak ve önümüzdeki süreci netleştireceğiz'' dedi.

Çelebi, bugüne kadar yaptıkları çalışmalarda Galatasaray'ın bütünlüğünü gözeterek hareket ettiklerini vurgulayarak, bütün camiayı kucaklayacak şekilde davranacaklarını ve herkesi sağ duyulu hareket etmeye davet edeceklerini ifade etti.

''Yargı kararını beklemek durumundayız'' diyen Işın Çelebi, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Çok net duruşumuz var; 3 Mayıs'taki mahkeme kararına, yani hukuka saygılıyız. Hukukun üstünlüğüne inanıyoruz. Yargı kararlarının uygulanmasının kaçınılmaz olduğunu düşünüyoruz. Yol haritasını 4 Mayıs'ta belirleyeceğiz. Bütün camiayı kucaklayacak karar almalıyız, ön yargılı davranmamalıyız. Elele verip birlikte hareket etmeliyiz. Aksi taktirde Galatasaray camiasının gücü ve büyüklüğü tartışmalı hale geliyor. Açıklığı ve şeffaflığı temin ederek yola devam etmeliyiz.''

''Mahkeme idari ibrasızlığı durdurdu"

Işın Çelebi, mahkeme koridorları ve mahkeme kararlarının sonuç itibariyle sıkıntı yarattığını belirterek, ''Hızla birlik ve beraberliğimizi sağlayacak, tekrar bütün olarak hareket edebilecek yapıya ulaşmamız lazım. Bunun çözümlerini bulmamız gerekiyor. Bugün bütün aday arkadaşlarla yönetim olarak birlikte hareket etmeliyiz'' dedi.

27 Mart'daki Mali Kongre'nin, kulübe sonuçları itibariyle ciddi bir sıkıntı getirdiğini vurgulayan Çelebi, bu sıkıntıyı oluşturan kişilerin öz eleştiri yapmalarını istedi.
Çelebi, olağanüstü seçim kongresi kararının, idari ibrasızlığının getirdiği ortam içinde alındığına dikkati çekerek, ''Mahkeme idari ibrasızlığı durdurdu, yani olağanüstü kongreyi durdurmuş durumda. 3 Mayıs'ta bütün bu gelişmeler mahkeme heyeti tarafından değerlendirilecek. Biz de mahkeme kararlarına uyulmasının gerektiğini düşünüyoruz'' ifadesini kullandı.

"Kaos 27 Mart'ta başladı"

Divan Başkanı İrfan Aktar'ın bugün yaptığı açıklamaların sorulması üzerine Çelebi, ibrasızlığın yolunu açanların, 27 Mart'ta kaos başlattığını savundu.

Işın Çelebi, herkesin tarafsız olması gerektiğine işaret ederek, şunları kaydetti:
''Hepimiz sağ duyulu davranmalıyız. Ben 27 Mart'ta olanları suçlarım, bir başkası başka şeyi suçlar, bunlar Galatasaray'ı yaralıyor. En iyisi bütünleşmek. Bugün mahkeme kararını beklemek en doğru seçim. Mahkeme kararı çok önemli. Mahkeme seçim yapılması konusunda bir negatif tutum içine girmezse, her şey açık ve netse neden seçim yapılmasın? Seçim yapılmasını biz de istiyoruz. Ama kamu vicdanını ve hukuku bir kenara bırakırsanız, 'benim yorumum doğru' derseniz ötekileştirme hareketi başlar, bu da doğru değildir. Bugün Galatasaray'ın birlik ve beraberliğini sağlamak zorundayız. Bu anlamda Divan Kurulu tarafsız olmalıdır, taraf olmamalıdır. Herkesi hukuka, yasalara saygılı olmaya davet ediyorum.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler