Balkan Ekonomi Zirvesi başlıyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen Balkan Ekonomi Zirvesi yarın İstanbul’da başlayacak. İki gün sürecek zirve kapsamında Balkan Odaları Birliği'nin (ABC) 2’nci Genel Kurulu da yapılacak. ABC ile Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği arasındaki işbirliği anlaşması ve Karadağ-Türkiye serbest ticaret anlaşması imzalanacak.

Yayınlanma: 25.11.2008 - 08:47
Abone Ol google-news

Balkan ülkeleri işadamları İstanbul’da düzenlenen zirvede yarın bir araya geliyor. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun 2008 Dönem Başkanlığı'nı üstlendiği Balkan Odaları Birliği (ABC) faaliyet takvimi çerçevesinde düzenlenen Balkan Ekonomi Zirvesi yarın İstanbul’da başlayacak. İki gün sürecek zirve kapsamında ABC’nin 2’nci Genel Kurulu da yapılacak.

Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliği ve Devlet Bakanı Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren’in başkanlığında yapılacak zirve, Balkan Ülkeleri'nin ekonomi bakanları, hükümet temsilcileri, oda ve birlik başkanları ile özel sektör temsilcileri katılacak. Zirvede, Balkan Ülkeleri arasında ikili ve çok taraflı ilişkiler çerçevesinde ticaret, yatırımlar, ulaştırma ve enerji gibi öncelikli sektörlerin ortak sorunları ve çözüm önerileri değerlendirilecek. Yurt içi ve dışından yaklaşık 300 temsilcinin katılması öngörülen zirve kapsamında, “Balkanlarda Yeni Yatırım Ortamı” ele alınacak. Bu kapsamda kamu-özel sektör ortaklıkları, enerji ve alt yapı konuları değerlendirilecek. Balkan Ülkeleri ile ticari ve ekonomik ilişkilere yeni bir ivme kazandırması beklenen ABC ile Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği arasındaki işbirliği anlaşması ile Karadağ ve Türkiye arasındaki serbest ticaret anlaşması imzalanacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler