"Tekrar seçilirsem 20 ton su bedava"

Halka ücretsiz su kullandırdığı için "görevi kötüye kullanma" iddiasıyla yargılanan yargılanan SHP'li Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven'in dosyası bilirkişi incelemesi için Ankara'ya gönderildi. Özgüven, "Bir dahaki seçimlerde halkımız bana yine görev verirse 10 ton değil, 20 ton suyu bedava vereceğiz" dedi.

Yayınlanma: 25.11.2008 - 17:26
Abone Ol google-news

İzmir’in Dikili İlçesi Belediye Başkanı Osman Özgüven ve eski Belediye Başkanı Yüksel Uçar’ın da aralarında bulunduğu 21 kişinin “görevi kötüye kullanma” iddiasıyla açılan davada yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya Dikili Belediye Başkanı Özgüven’in de aralarında buluğundu 12 sanık ile avukatları katıldı. 

Sanık avukatlarından Arif Ali Cangı, yargılamaya esas olan 4736 sayılı Kamu Kurum Kuruluşlarının Ürettikleri Mal ve Hizmet Tarifeleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un Anayasaya aykırı olduğunu savunarak, bu konuda bir karar alınmasını istedi.

Mahkeme, avukatın bu talebinin reddine karar verdi. Ayrıca dosyayı Ankara Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderip “kamu zararı doğup doğmadığının” bilirkişi tarafından incelenmesini kararlaştırarak, duruşmayı erteledi.

Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, duruşmanın ardından yaptığı açıklamada belediyelerin hizmet üreten kurumlar olduğunu belirterek, “Yani hizmet eden kurum kar etmez. Kar mı zarar mı ettiğine bakılmaz. Davaya konu olan 4736 Sayılı Kanun Anayasaya aykırıdır” diye konuştu.

Özgüven, “Ceza da alsak itirazımız olmayacak, bunu boynumuzda bir madalya olarak taşıyacağız. Bir dahaki seçimlerde halkımız bana yine görev verirse 10 ton değil, 20 ton suyu bedava vereceğiz” dedi.

Dikili Belediye Başkanı Özgüven ve Belediye Meclis üyeleri hakkında, su ücretlerinden 10 tona kadar para alınmaması ve belediye çalışanlarından yüzde 50 indirimli su ücreti tahsil edilmesi nedeniyle görevi kötüye kullanma suçundan dava açılmıştı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler