Tarsus Cup 2011

Tarsus Tenis Kulübü tarafından bu yıl 2'ncisi gerçekleştirilen ''Tarsus CUP ITF Future'' tenis turnuvasına katılan yabancı sporcular, 2 bin 300 yıllık tarihi Roma Yolu'nda gösteri maçı yaptı.

Yayınlanma: 02.05.2011 - 17:20
Abone Ol google-news

Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, gösteri maçları nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Uluslararası Tenis Turnuvası ile Tarsus'un adının tüm dünyada bir kez daha duyurulduğunu söyledi. Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise dünyanın en eski yerleşim yerlerinden olan Tarsus'un bir dünya kenti olduğunu, gösteri maçı yapılan Tenis Turnuvasına katılan tüm sporculara başarı dileğinde bulundu.

Kocamaz, tarihi bir mekanda tenis yapmanın bir ayrıcalık olduğunu belirterek, ''Çeşitli medeniyetlere ev sahibi yapmış olan Tarsus'un, uluslararası bir sportif yarışmaya ev sahibi yapması çok önemli. Spor, barış ve kardeşlik demektir. Sporun olduğu yerde kavga ve olumsuzluklar olmaz'' dedi.

Tarsus Tenis Kulübü başkanı Ali Cerrahoğlu ise Tarsus'un tarihi dokusunu yansıtan bir mekanda gösteri maçı yapılmasının çok önemli olduğunu bildirerek, ''Tarih ile tenisi Tarsus'ta buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz'' diye konuştu. Gösteri maçı öncesinde konuşan yabancı tenisçiler ise tarihi bir mekanda ilk kez böyle bir gösteri maçı yaptıklarını belirterek, maçlara gösterilen ilgiden memnunluk duyduklarını söylediler.

Konuşmaların ardından Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile turnuvaya katılan tenisçilerden ABD'li John Valenti, Andrew Dzulynsky, İrlandalı Daniel Glancy, Alman Alexander Hilbcbrict ile Fransız John Thivolle arasında gösteri maçı yapıldı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler