"Dağıtılan kalitesiz kömürler havayı kirletiyor"

CHP'li Yılmaz Ateş, bedava dağıtılan kömürlerin başkentte hava kirliliğine neden olduğunu iddia ederek, konuyu meclis gündemine taşıdı. Ateş, sunduğu başka bir soru önergesinde ise Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, AKP Genel Merkezi'nden, 24 bin 836 YTL'lik atıksu bedelini tahsil etmediği iddiasının doğru olup olmadığını sordu.

Yayınlanma: 26.11.2008 - 09:17
Abone Ol google-news

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, bedava dağıtılan kalitesiz kömürlerin Başkentte hava kirliliğine neden olduğunu iddia ederek, konuyu Meclis gündemine getirdi.

Ateş, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, yaklaşan seçimler öncesinde, bedava dağıtılan kalitesiz kömürler nedeniyle, Ankaralıların yeniden kirli hava solumaya başladığını öne sürdü.

Özellikle Ulus ve Sıhhiye semtlerinde, sabah ve akşam saatlerinde azot oksit ve azot dioksitin günlük ortalama değerlerinin, hava kalitesi yönetmeliği ve AB limit değerlerinin çok üstüne çıktığı yönünde basında haberler yer aldığını ifade eden Ateş, kalitesiz kömürün yanı sıra, yağış azlığı ve araç yoğunluğu nedeniyle hava kirliliğinin daha da artacağını kaydetti.

Yılmaz Ateş, şu soruların yanıtlanmasını istedi: ''Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi tarafından yapılan ölçümlerde, havadaki azot oksit ve azot dioksit değerlerinin yüksek çıktığı semtler hangileridir? Bu değerlerin artış oranı ne olacaktır?
Bu artışın insan ve çevre sağlığı açısından yaratacağı tehlikelerin önlenmesi için hangi önlemler alınacaktır? Ankara Büyükşehir Belediyesinin ücretsiz dağıttığı kömür miktarı nedir? Ankara'da yakalanan kaçak kömür miktarı ne kadardır ve kalitesi nasıldır?''


AKP Genel Merkezi'nden atıksu bedeli alınmaması

CHP'li Ateş, Bakan Atalay'ın yanıtlaması istemiyle sunduğu başka bir soru önergesinde ise Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, AKP Genel Merkezi'nden, 24 bin 836 YTL'lik atıksu bedelini tahsil etmediği iddiasının doğru olup olmadığını sordu.

''AKP Genel Merkezi için kesilen faturalarda atık su bedelinin yer almaması teknik olarak mümkün müdür?'' diye soran Ateş, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne su ve atıksu borcu olan kurum ve kuruluşların kimler olduğunu öğrenmek istedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler