Formula 1 Türkiye Grand Prix'sine doğru

İstanbul Park pistinde yapılacak olan Formula 1 DHL Türkiye Grand Prix'sinde 12 takım, 24 pilotu ile mücadele edecek.

Yayınlanma: 05.05.2011 - 07:34
Abone Ol google-news

Geçen yılın dünya şampiyonu Alman Sebastian Vettel ile takım arkadaşı Avustralyalı Mark Webber geçen yıl olduğu gibi Red Bull adına yarışacak. Vodafone McLaren Mercedes İngiliz pilotları Lewis Hamilton ve Jenson Button, Ferrari ise İspanyol Fernando Alonso ve Brezilyalı Felipe Massa ile yola devam edecek.

 

6 Alman pilot

Formula 1'de bu sezon en çok Alman pilotlar yer alıyor. Yeni sezonda Almanlar 6 pilotla başı çekerken, 3 İngiliz, 2'şer İspanyol, Brezilya ve İtalyan, 1'er de Avustralyalı, Rus, Venezuellalı, Japon, Meksikalı, İsviçreli, Fin, Hint ve Belçikalı pilot mücadele ediyor.
İstanbul'da piste çıkacak olan takım ve pilotlar şöyle:

Red Bull: Sebastian Vettel (Almanya), Mark Webber (Avustralya)
Vodafone McLaren Mercedes: Lewis Hamilton (İngiltere), Jenson Button (İngiltere)
Ferrari: Fernando Alonso (İspanya), Felipe Massa (Brezilya)
Mercedes GP: Michael Schumacher (Almanya), Nico Rosberg (Almanya)
Renault: Nick Heidfeld (Almanya), Vitaly Petrov (Rusya)
Williams: Rubens Barrichello (Brezilya), Pastor Maldonado (Venezuella)
Force India: Adrian Sutil (Almanya), Paul di Resta (İngiltere)
Sauber: Kamui Kobayashi (Japonya), Sergio Perez (Meksika)
Toro Rosso: Sebastien Buemi (İsviçre), Jaime Alguersuari (İspanya)
Lotus: Jarno Trulli (İtalya), Heikki Kovalainen (Finlandiya)
HRT: Narain Karthikeyan (Hindistan), Vitantonio Liuzzi (İtalya)
Virgin: Timo Glock (Almanya), Jerome d'Ambrosio (Belçika)
 

4 yeni pilot var

Formula 1'de bu sezon 4 pilot ilk kez mücadele ediyor. Williams'ta Venezuellalı Pastor Maldonado, Force India'da İngiliz Paul di Resta, Sauber'de Meksikalı Sergio Perez ve Virgin'de Belçikalı Jerome d'Ambrosio ilk kez Formula 1'de piste çıkıyor.

Öte yandan, Hindistanlı Narain Karthikeyan, uzun bir aradan sonra Formula 1'e dönerken geçen sezon mücadele eden Nico Hulkenberg, Pedro de la Rosa, Karun Chandok, Bruno Senna, Lucas di Grassi, Sakon Yamamoto ve Christian Klein bu sezonki takımlarda yer almadı. Robert Kubica ise sezon dışında geçirdiği bir kazada yaralandığı için Renault'un kadrosuna alınmadı.
 

Pistin rekorları Kolombiyalı pilot Montoya'ya ait

Formula 1'e 7. kez ev sahipliği yapacak olan İstanbul Park pistinin rekorları Kolombiyalı pilot Juan Pablo Montoya'ya ait. 2006 sezonunun ortasında F1'den ayrılıp NASCAR'da yarışma kararı alan Montoya, 2005 yılındaki 1.24.770'lik derecesiyle İstanbul Park pistinin en hızlı tur zamanına sahip pilotu oldu. 2005 yılındaki yarışı 3. sırada tamamlayan Montoya, aynı zamanda yarışta 330.3 kilometre hıza ulaşarak, en yüksek hıza ulaşan pilot unvanını da ele geçirdi.

2006'da İstanbul Park'ta yapılan yarışta İtalyan Giancarlo Fisichella 317.8 kilometre hızla en yüksek hıza ulaşan pilot oldu. Yarışta en hızlı tur zamanını ise 1.28.005 ile Michael Schumacher yaptı.

2007'de ise Vodafone McLaren Mercedes'in İngiliz pilotu Lewis Hamilton, 320.2 kilometre ile yarışın en yüksek hızına çıkan pilot olurken, yarışın en hızlı tur zamanını ise Kimi Raikkonen, 1.27.295'lik derecesiyle elde etti.

2008'de, Ferrari pilotları Felipe Massa ile Kimi Raikkonen 323.9 kilometre ile yarışın en hızlıları olurken, Raikkonen 20. turda yaptığı 1.26.506'lık derecesiyle en hızlı tur zamanının sahibi oldu.

2009'da ise yarışın galibi Jenson Button 1.27.579 ile yarışın en hızlı tur zamanını yaparken, en yüksek hıza ise 312.8 kilometre ile Fin pilot Heikki Kovalainen çıktı.

Geçen yıl ise yarışı ilk sırada tamamlayan Lewis Hamilton, 321.4 kilometre ile en yüksek hıza çıkarken, Rus Vitaly Petrov ise 57. turda 1.29.165'lik tur zamanı yapıp en hızlı tur zamanına sahip oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler