MHP İmralı'yı sordu

MHP Mersin Milletveki Behiç Çelik, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, İmralı Cezaevi'ndeki maliyet hesabının 6 yıl boyunca neden yapılmadığı ve cezaevinde 5-6 kişi daha barındırarak, bütçeye ne kadar katkı yapılmasının hedeflendiği sorularını yöneltti.

Yayınlanma: 26.11.2008 - 12:38
Abone Ol google-news

MHP Mersin Milletvekili Behiç Çelik, İmralı Cezaevi'nde kalacak mahkumların, hangi kriterlere göre belirleneceğini sordu.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in, ''Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunun 25. Maddesinde öngörülen düzenlemeyi uygulamamız şu anda mümkün görünmemektedir'' açıklamasına işaret eden Çelik, ''Bu ifadenizden 25. Maddeyi ileride uygulamayı düşündüğünüz sonucuna varabilir miyiz? İmralı Cezaevi'nde kalacak mahkumlar hangi kriterlere göre belirlenecektir?'' dedi.

Çelik, Şahin'e yönelttiği başka bir soru önergesinde, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın, İmralı'da yazdığı bir kitabı, dışarı çıkartıp, yayımlattığı haberlerini gündeme getirdi.

Öcalan'ın avukatları ve yakınlarıyla yaptığı görüşmelerde, gözetimle görevli personelin bulunup bulunmadığını soran Çelik, ''Bu kitap infaz hakimince incelendi mi? İncelenmişse içeriğini paylaştığınız ve sakınca görmediğiniz anlamına mı geliyor?'' sorusunu yöneltti.

DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş ise Şahin'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Adana Karataş Kadın Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan bir vatandaşın, ''Hapishanede bazı kanun ve insanlık dışı uygulamalara maruz kaldığı'' yönündeki iddialarını sordu.

Demirtaş, tutukluların çırılçıplak soyundurularak aranmak istenmesinin, hangi mevzuata göre yapıldığını öğrenmek istedi.

DSP İstanbul Milletvekili Hasan Macit, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu önergesinde, Sultan Vahdettin'in fotoğrafının, Burdur'da bir ilköğretim okuluna, ''Türk büyüğü'' olarak asıldığı haberlerini sordu.
Macit, okullarda Türk büyükleri köşesinde sergilenecek resimlerle ilgili bir kriterin olup olmadığını öğrenmek isteyerek, ''Bakanlık olarak bu resmin asılmasını siz mi istediniz?'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler