Kılıçdaroğlu söyleşisinde kavga çıktı

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kocaeli Üniversitesi'nde yaptığı söyleşide kavga çıktı. Sözlü başlayan kavga yumruklaşmaya dönüşünce Kılıçdaroğlu söyleşiyi tamamlamadan salondan ayrıldı. Söyleşi çıkışı taşlı sopalı kavga eden öğrenciler jandarma ekiplerinin müdahalesiyle dağıldı.

Yayınlanma: 26.11.2008 - 16:54
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Kocaeli Üniversitesi'nde (KOÜ) Umuttepe Yerleşkesi Morfoloji Salonu'nda Çağdaş Üniversiteliler Kulübünce düzenlenen söyleşide Devlet Planlama Teşkilatı'nın KOÜ'yü örnek gösterdiğini söyledi.

''Mustafa Kemal'in Değerlerine sahip çıkan böyle güzel bir üniversite olması çok güzel. Biz burada Türkiye'nin genç, kirlenmemiş değerlerine yolsuzlukları anlatmaya geldik'' diyen Kılıçdaroğlu, yolsuzlukta sorunun birinci kaynağının yurttaşların vergilerinin nereye gittiğini sormaması olduğunu belirtti.

''Deniz Feneri'' soruşturmasında RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın da adının geçtiğini, olayıyla ilgili Alman yargıcın asıl faillerin Türkiye'de olduğunu söylediğini dile getiren Kılıçdaroğlu, şunları ifade etti: ''Biz ne yaptık? Sadece dosyasını istedik. Hep birlikte tanık olacağız ki dosyadan da bir şey çıkmayacak. Meclis Başkanı Köksal Toptan bile orada oturmamasının altını çizdi, ama hala oturuyor. Bizde kamuoyu anketi yapılır ve en sonda TBMM gelir. Halk politikacıya neden güvenmiyor? Türkçesini söyleyeyim: yalıncı olduğu için güvenmiyor.''

Milletvekili dokunulmazlıkları konusuna da değinen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
''Bir ülkenin başbakanının otobüs bileti kaçakçılığından dosyası olursa o ülkede dokunulmazlık kalkmaz. Bir ülkeyi yöneten kişi bütün eleştirilere göğüs gerebilmelidir. Dokunulmazlıkları kaldırmaya söz veren kişiler bu sözlerini yerine getirmelidir.''

 

Öğrenci grupları tartıştı

Daha sonra söyleşinin soru cevap bölümüne geçildi. Bir öğrenci, sorudan ziyade açıklama yapması üzerine, Çağdaş Üniversiteliler Kulübü üyesi öğrenciler tarafından zamanın kısıtlı olduğu, sorusunu sorması yönünde uyarıldı.

Öğrenci de CHP'yi kastederek ''İşte halkın partisi böyle, işte CHP böyle'' deyince salonda bulunan Yurtsever Cephe Öğrenci Birliği üyesi oldukları belirtilen öğrenci grubuyla, aralarında Çağdaş Üniversiteliler Kulubü üyesi öğrencilerin de bulunduğu grup tartıştı.

Öte yandan bir öğrencinin "Türban samimiyetsizliğini bize  açıklayabilir misiniz?" ve "Deniz Baykal'ın bu türban atağı ahlaksızlık değil midir" sorusu salonu daha da karıştırdı.

Sözlü başlayan kavga daha sonra yumruklaşmaya dönüştü. Tartışmanın uzaması üzerine Kılıçdaroğlu salonu terk etti. Daha sonra dışarıya çıkan öğrenci grupları slogan attı ve kavga ettiler. Taş ve sopaların kullanıldığı kavgaya üniversitenin özel güvenlik elemanları, ardından jandarma ekipleri müdahale etti. Müdahalenin ardından öğrenciler dağıldı.




 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler