UAEK toplantısı

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nun (UAEK) Viyana'daki merkezinde başlayan yönetim kurulu olağan toplantısının gündeminde Suriye, İran ve Kuzey Kore'nin nükleer programlarına ilişkin son gelişmeler ilk sırada yer alıyor. UAEK Teknik Yardım Komitesi'nce kabul edilen, UAEK'nın 2009-2011 yılları teknik yardım programı da toplantıda yönetim kurulunun onayına sunulacak.

Yayınlanma: 27.11.2008 - 11:10
Abone Ol google-news

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) yönetim kurulu olağan toplantısı, kurumun Viyana'daki merkezinde başladı.

Toplantının gündeminde, Suriye, İran ve Kuzey Kore'nin nükleer programlarına ilişkin son gelişmeler ilk sırada yer alıyor.

Bu arada toplantıda, UAEK başkanı Muhammed El Baradei'nin, yönetim kurulu üyesi ülkelerin heyet başkanları ile BM Güvenlik Konseyi'ne geçen hafta sunduğu, İran'ın nükleer programına ilişkin raporun da ele alınacağı bildirildi.

İran'ın nükleer programına ilişkin, yönetim kurulu üyesi ülkelerden yeni bir karar tasarısı gelmediğini ifade eden UAEK kaynakları, toplantıda üye ülkelerin sözlü beyanda bulunacaklarını belirtti.

Bu hafta içinde UAEK Teknik Yardım Komitesi'nce kabul edilen, UAEK'nın 2009-2011 yılları teknik yardım programı da bugünkü toplantıda yönetim kurulunun onayına sunulacak.

Teknik yardım programının, yönetim kurulu üyesi ülkelerce oy birliğiyle onaylanmasını beklediklerini söyleyen diplomatik kaynaklar, nükleer programları tartışmalı olan Suriye ve İran'ın sunduğu bazı hassas projelerin tartışmalara neden olabileceği endişesini dile getirdi.

UAEK yönetim kurulunda geçen ekim ayından itibaren asil üye olarak yer alan Türkiye, bu toplantıda guvernör olarak görevlendirilen Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Hakan Fidan başkanlığında bir heyetle temsil ediliyor.

UAEK yönetim kurulu olağan toplantısının yarın sona ermesi bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler