Beşiktaş'a 2 bin 525 bilet

Cumartesi günü FB Şükrü Saraçoğlu Standı'nda oynanacak Fenerbahçe-Beşiktaş maçına ilişkin İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı'nda, Beşiktaş taraftarı için 2 bin 525 kişilik bölüm ayrılmasına karar verildi. Açıklamada ayrıca derbide 2 bin 650 emniyet görevlisinin görev yapacağı kaydedildi.

Yayınlanma: 27.11.2008 - 11:34
Abone Ol google-news

Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında 29 Kasım Cumartesi günü Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak maç öncesi 'İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı' yapıldı. İstanbul Valiliğinde gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Ergun Güngör, Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Deriş, Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Perek, Futbol Federasyonu temsilcisi ve diğer yetkililer katıldı.

Toplantının ardından açıklama yapan İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör, derbi maçında 2 bin 525 Beşiktaşlı taraftarın kendilerine ayrılan bölümde maçı izleyebileceğini, karşılaşmada 2 bin 650 emniyet görevlisinin yanı sıra 525 özel güvenlik elemanının görev yapacağını söyledi. Güngör, bileti olmayan kişilerin güvenlik noktasından alınmayacağını belirterek, ''Karaborsada veya elden bilet satışına izin verilmeyecek. Stat çevresinde gerekli önlemler alınacak ve kulüpler toplu bilet vermeyecek. Ayrıca stada toplu seyirci götürme organizasyonu da yapılmayacak. Seyirciler güvenlik güçleri eşliğinde toplu olarak stada ulaştırılmayacak'' dedi.

Münferit olarak stada gelen rakip takım seyircilerine UEFA kriterlerine göre güvenlik sağlanacağını vurgulayan Ergun Güngör, ''Stat kapasitesinin yüzde 5'i oranında konuk takım taraftarlarına yer ayrılacak. 29 Kasım Cumartesi günkü maçta tüm tedbirler saat 13.00'ten itibaren alınacak ve misafir takım organizasyonu olmadığından stat kapıları saat 14.00'ten itibaren açılacak. Maç günü ilgili kurum temsilcilerinin katılımıyla eşgüdüm toplantısı yapılacak. Stadın kapasitesi 50 bin 509 kişidir. Beşiktaş seyircisine stat kapasitesinin yüzde 5'i olan 2 bin 525 kişi kapasiteli bölüm ayrılmıştır'' diye konuştu.

 

Beşiktaş seyircisi biletleri yarın alabilecek

Beşiktaş seyircisine ayrılan biletlerin yarın saat 10.00'dan itibaren Biletix gişelerinde satılacağını kaydeden İstanbul Vali Yardımcısı Güngör, şu bilgileri verdi:
''Bilet almak isteyenler kimliklerini ibraz ederek biletleri temin edebilecek. Bir kişi en fazla iki bilet alacak şekilde satışa sunulacak. Bu maçla ilgili olarak her iki yakanın iskelelerinde yoğun güvenlik önlemleri alınacak. Beşiktaş seyircisine karayoluyla gelmelerini tavsiye ediyoruz. İskelelere toplu gelinmemesi hususunu özellikle hatırlatıyoruz. Beşiktaş seyircisinin de saat 17.00'ye kadar stada ulaşmalarının uygun olduğunu hatırlatıyoruz. Maçta toplam 2 bin 650 güvenlik görevlisinin yanı sıra Fenerbahçe Kulübü'nün tahsis edeceği 525 özel güvenlik elemanı görev yapacak. Toplam 190 kamera tespit yapacak. Ayrıca soyunma odalarıyla koridorların çıkış kısmına kadar olan yerlerde emniyet kameraları gerekli tespiti yapacak.''

Ergun Güngör, derbi maçın yanı sıra bu akşam Galatasaray ile Ukrayna'nın Metalist takımları arasında yapılacak UEFA Kupası karşılaşması ile ilgili gerekli önlemleri de görüştüklerini, bunun yanında 30 Kasım Pazar günü Galatasaray'ın ligde Hacettepe ile yapacağı mücadeleyle ilgili temaslarda bulunduklarını söyledi.

Güngör, ayrıca 73 kişiye 84 bin YTL para cezası verdiklerini, bugün itibariyle de toplam bin 452 kişiye 1 milyon 660 bin YTL para cezası uygulandığını sözlerine ekledi.

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler