Posta yoluyla Kürtçe davetiye

DTP Siirt Milletvekili Osman Özçelik, Kurban Bayramı nedeniyle Meclis Basımevi'nde Türkçe ve Kürtçe davetiye bastırmak istedi. Bu talebi Meclis'ten geri dönen Özçelik, bu kez Meclis'in boş kartına kürtçe bayram davetiyesini bastırarak posta yoluyla milletvekillerine ve seçmenlerine gönderdi.

Yayınlanma: 27.11.2008 - 13:32
Abone Ol google-news

DTP Siirt Milletvekili Osman Özçelik, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle Meclis Basımevi’nde üzerinde Türkçe ve Kürtçe “Kurban Bayramınızı kutlar, çalışmalarınızda başarılar dilerim” yazılı davetiye bastırmak istedi. Talebi Meclis Başkanlığı’ndan dönen Özçelik bu kez de Meclis’in boş kartına, kendi imkanlarıyla davetiye bastırdı ve Meclis Genel Sekreterliği’ne başvurarak, davetiyesinin Meclis’in dağıtım sistemiyle dağıtılmasını talep etti. Özçelik’in bu talebini Meclis Genel Sekreterliği ‘bunun uygun olmadığı’nı gerekçe göstererek reddetti. Özçelik de Türkçe ve Kürtçe davetiyelerini posta aracılığıyla milletvekillerine gönderdi.

 

Bölge milletvekillerine ve Bakan Günay'a gönderildi

Yaşadığı davetiye sorunu nedeniyle bilgi veren DTP’li Özçelik, 80-90 kadar milletvekiline Türkçe ve Kürtçe davetiye gönderdiğini belirterek “MHP hariç her partiden bölge milletvekillerine, daha çok Kürt kökenli ve demokrat kimliğiyle tanınan, Kürtçe’den rahatsız olmayacağını düşündüğüm milletvekillerine gönderdim” dedi. Özçelik, Bakanlar arasında ise sadece Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a davetiye gönderdiğini bildirdi. Her bayramda, seçmenlerine, parti yöneticilerine ve dostlarına bin 500 kadar davetiye gönderdiğini kaydeden Özçelik, davetiyesinin Meclis Basımevi’nde bastırılmasına ve Meclis’in dağıtım sistemiyle dağıtılmasına izin verilmemesine tepki gösterdi. Kendisinin dünya klasiklerinden çevirisi olduğunu, bunlardan bir tanesinin de Kürtçe çeviri olduğunu ve Meclis kütüphanesinde bulunduğunu söyleyen Özçelik, “İlk kez Kürtçe kitap Meclis kütüphanesine girdi, orada sorun yaşamadık ancak bayram kutlamasında sorun yaşadık. Benim seçmenimin büyük bölümü Kürtçe konuşuyor, beklentileri de bu yönde. Bu fobilerden kurtulmamız lazım. Kürtçenin önünde yasal engel yok, fiili engeller var. Zihinlerde yasaklar var. TRT yakında 24 saat Kürtçe yayın yapacak. Geleneksel bir bayram kutlaması olmasına rağmen halen bazı tabular yıkılmamış ancak bunların zamanla aşılacağına inanıyorum” diye konuştu. Özçelik, davetiyelerini dün postaya verdiğini ve yakında milletvekillerinin eline ulaşacağını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler