Ahmet Büke ödülünü Yaşar Kemal'den aldı

Darüşşafaka Cemiyeti ve Yapı Kredi Yayınları tarafından düzenlenen 57. Sait Faik Hikâye Armağanı Pera Palas'ta yapılan törenle Ahmet Büke'ye verildi. Büke ödülünü Yaşar Kemal'in elinden aldı.

Yayınlanma: 12.05.2011 - 14:55
Abone Ol google-news

Sait Faik’in ölüm yıldönümü olan dün akşam gerçekleştirilen törende Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık Genel Müdürü Tülay Güngen bir açılış konuşması yaptı. Sait Faik’in kitaplarını yayımlamaya başladıkları 2002 yılından beri 700 bine yakın kitabı okurla buluşturduklarını açıklayan Güngen, bugüne kadar Sait Faik külliyatına kazandırdıkları yeni kitapları anlattı.

 

Sait Faik Hikâye Armağanı Jüri Başkanı Doğan Hızlan yaptığı konuşmada, Ahmet Büke’nin Kumrunun Gördüğü adlı kitabını oybirliğiyle seçtiklerini vurgulayarak “Kendine özgü anlatımı ve gündelik yaşamın tarihe tanıklık eden ayrıntılarını işleyen öyküleri nedeniyle” ödülün Büke’ye verildiğini dile getirdi.

 

Doğan Hızlan’ın ardından konuşan Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Yıldırım, yaptıkları çalışmalar ve Sait Faik’in Burgazada’da bulunan müzedeki restorasyon çalışmaları hakkında bilgi verdi. Konuşmasının sonunda Tülay Güngen’i sahneye davet eden Yıldırım, Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık’ın 2002 yılından bu yana Sait Faik’in adının yaşatılmasına ve Darüşşafaka Cemiyeti’ne verdikleri destek için bir teşekkür plaketi verdi.

 

Okumayı öğreten ağabey ve ablalar için...

 

57. Sait Faik Hikâye Armağanı’na “Kumrunun Gördüğü” yapıtıyla değer görülen Ahmet Büke’ye dün Pera Palas’ta düzenlenen törenle ödülü Yaşar Kemal’in elinden alan Büke 1970’lerde okumayı Halkevleri’ndeki ağabey ve ablalarından öğrendiğini belirterek oradakilerin kendilerine ilk Sait Faik okuduğunu söyledi. “‘Bu okuduğumuz kim?’ diye sorduğumda, ‘Sait Faik de bizim gibi senin ağabeylerinden biri’ derlerdi. Ben onu uzun süre yan mahalleden Dev- Genç’li bir ağabey sandım, öyle düşündüm. O yüzden bu ödülü o eski ve güzel ağabey ve ablalar için alıyorum” dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler