Suriye'de kan dinmiyor: 46 ölü

Suriye'nin Humus ve İdlib kentlerinde Cuma namazının ardından meydana gelen olaylarda 44 kişi, cenaze törenine üzerine ateş açılanlardan da 2 kişi hayatını kaybetti.

Yayınlanma: 21.05.2011 - 05:52
Abone Ol google-news

Suriye'nin resmi haber ajansı SANA, Humus ve İdlib kentlerinde Cuma namazı sonrasında gösteri yapan gruplara ''kimliği belirsiz kişilerce ateş açıldığını, aralarında güvenlik görevlilerinin de bulunduğu 44 kişinin hayatını kaybettiğini'' duyurdu. Haberde, İçişleri Bakanlığı'nın ''göstericilere ateş açılmaması'' yönündeki talimatının silahlı gruplar tarafından fırsat bilindiği belirtildi.

İdlib ve Deir Ez Zor kentlerinde bazı silahlı kişilerin polis merkezlerine saldırdıkları, merkezlerdeki dosyaları yakmaya çalıştıkları bildirilen haberde, ayrıca çeşitli kentlerde, bazı kamu kurumlarına yönelik kundaklama girişimlerinde bulunulduğu ve çok sayıda resmi aracın tahrip edildiği kaydedildi.

Suriye Devlet Televizyonu da başkent Şam'ın Dummar bölgesinde gerçekleştirilen bir operasyonda kullanıma hazır çok sayıda patlayıcı ile birlikte silahlı örgüt üyesi bazı kişilerin ele geçirildiğini, bu kişilerin başkentteki çeşitli kamu kurumlarına yönelik bombalı saldırı hazırlığı yaptıklarını duyurdu.

Cenaze töreninde 2 ölü!

Suriye'nin Humus kentinde öldürülen göstericilerin cenaze töreninde, güvenlik güçlerinin açtığı ateşte 2 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Adlarının açıklanmasını istemeyen insan hakları savunucularının verdiği bilgiye göre, binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde açılan ateşte onlarca kişi de yaralandı. Cenaze töreninin, dünkü gösterilerde ölen 8 kişi için düzenlendiği belirtildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler