'Tarih onları affetmez'

Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, partisince gelecek salı günü düzenlenecek Trabzon mitingini hatırlatarak, ''Seçimden seçime Trabzonsporlu olanlara diyorum ki: Bugün Trabzonspor için ne yapalımın kararlaştırılacağı gündür. Gelin hep beraber bunu yapalım. Eğer mitingi 'protesto edeceğiz, sabote edeceğiz' diye düşünürlerse sakın böyle bir şeye girişmesinler, vebal altında kalırlar, tarih onları affetmez'' dedi.

Yayınlanma: 29.05.2011 - 17:35
Abone Ol google-news

Soğuksu Huzurevi yanında, Trabzon'un Akyazı beldesi ile Akoluk arasında yapılması planlanan Kanuni Bulvarı'nın temel atma töreni düzenlendi. Törene, Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan ve öteki ilgililer ile yurttaşlar katıldı.

Özak, buradaki konuşmasında, AKP hükümeti döneminde Trabzon'a yapılan yatırımlar hakkında bilgi vererek, muhalefet partililerin Trabzonspor üzerinden siyaset yaptıklarını ifade etti. Partisinin 31 Mayıs Salı günü yapılacak Trabzon mitingine işaret eden Özak, ''Seçimden seçime Trabzonsporlu olanlara diyorum ki: Bugün Trabzonspor için ne yapalımın kararlaştırılacağı gündür. Gelin hep beraber bunu yapalım. Ama hiçbir şey yapmayanlar bu işten istismar ile birkaç rey alacağını zannedenler tarih içinde büyük vebal işlemekteler. Eğer mitingi mitingi 'protesto edeceğiz, sabote edeceğiz' diye düşünürlerse sakın böyle bir şeye girişmesinler, vebal altında kalırlar, tarih onları affetmez'' dedi.

AKP Trabzon Milletvekili adayı ve eski TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar da Kanuni Bulvarı'nın Trabzon'un Büyükşehir özelliği kazanmasına çok ciddi katkı sağlayacağını belirterek, ''AK Parti hükümetleri döneminde ne dediysek zamanında yaptık. Şimdi Tanjant Yolu'nun dört katı büyüklüğünde olan bu projeyi, öyle yirmi yılda değil, Allah'ın izniyle 4 yılda bitirip Trabzonlular'ın hizmetine vereceğiz'' dedi. Bayraktar, Türkiye'nin gelişip kalkındığını ifade ederek, ''Türkiye onurlu ve şerefli bir kalkınma içinde. Bunu görmek için Avrupa'dan, Afrika ve Asya'dan bakmak lazım. Avrupa'da çalışan kardeşlerimiz bunu teyit ediyorlar'' diye konuştu.

Vali Kızılcık da Kanuni Bulvarı'nın kentin onur projelerinden biri olduğunu, Trabzon'un her yönden ciddi bir değişim yaşadığını söyledi. Kızılcık, ''Bizler de bu değişimin Trabzon'umuz, ülkemiz, dünya insanlığı için daha iyi olabilmesi için canla başla mücadele ediyoruz'' dedi.
 

Kanuni Bulvarı

Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan da Trabzon'un coğrafi konum itibarıyla karayolu, havayolu, denizyolu ulaşımıyla bölgesel, ulusal ve uluslararası ulaşımda bir kavşak konumunda bulunduğunu anlatarak, ''Projemiz sahil yolunun Beşirli mevkisinden başlayıp mevcut şehri güneyden kuşaklayarak Çukurçayır beldesinden devam edip Akoluk beldesinde Erzurum yoluna ulaşmaktadır. Toplam uzunluğu 20 kilometreye yaklaşan, 10 adet köprülü kavşak, 4 adet hemzemin kavşak, 3 adet tünel, bir adet viyadük ve üç adet köprüyü de bünyesinde bulundurmaktadır. Üç gidiş, üç geliş trafik şeridine sahip olan projede 5 metre genişliğinde sağlı, sollu yaya kaldırımı bulunmaktadır'' dedi.

Bu projenin şehrin ve diğer ulaşım sistemlerinin ana ulaşım omurgasını oluşturacağını anlatan Turhan, bu proje dışında, Karadeniz limanlarını Akdeniz limanlarına, sınır kapılarına, yüksek standartlı yollarla bağlamayı planladıklarını da kaydetti. Daha sonra kurdele kesilerek Kanuni Bulvarı'nın temeli atıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler