Tiyatroya her gün bayram

Devlet Tiyatroları'ndan güzel haber! Devlet Tiyatroları (DT) seyircilerini bayramda da yalnız bırakmayarak, 22 sahnede 22 değişik oyunla tiyatroyu seyirciyle buluşturacak.

Yayınlanma: 01.12.2008 - 10:12
Abone Ol google-news

Devlet Tiyatroları (DT) bayramda, 22 sahnede 22 değişik oyunla seyirciyle buluşacak.

Ankara

DT'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankara'da, Bertolt Brecht'in yazdığı, Ahmet Cemal'in çevirdiği, Erhan Gökgücü'nün yönettiği ''Galilei'nin Yaşamı'' Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi'nde 10 Aralık Çarşamba günü prömiyer yapacak. Eser, 11 Aralık'ta sahnede olacak.

Bunun yanında, Büyük Tiyatro'da ''Fırtına'' ile Stüdyo Sahne'de ''Bir Delinin Hatıra Defteri'' adlı oyunlar 9 Aralık'ta sahnelenecek.

Küçük Tiyatro'da ''Şahane Düğün'', Şinasi Sahnesi'nde ''Tek Kişilik Şehir'', Oda Tiyatrosu'nda ''Kontrabas'', Akün Sahnesi'nde ''Fosforlu Cevriye'' 9, 10, 11 Aralık'ta seyircinin karşısına çıkacak. Altındağ Tiyatrosu'nda ''Pinti Hamit'' 9 ve 10 Aralık'ta, İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi'nde ''Kanlı Nigar'' 10 ve 11 Aralık'ta sahne alacak.

 

İstanbul

İstanbul DT'nin Şişli Cevahir Sahnesi'nde ''Bavul Hikayesi'' 9, 10 ve 11 Aralık'ta; Şişli Cevahir Genç Kuşak Sahnesi'nde ''Değiştirilmiş Çocuk'' ile Beykoz Feridun Karakaya Sahnesi'nde ''Kral Dairesi'' 10 ve 11 Aralık'ta seyirciyle buluşacak.

 

İzmir:

İzmir DT'nin Konak Sahnesi'nde ''Teyzesi'' 9, 10 ve 11 Aralık'ta; Karşıyaka Ragıp Haykır Sahnesi'nde ''Kafes'' 11 Aralık'ta; Karşıyaka Oda Tiyatrosu'nda ''Bir Garip Orhan Veli'' 9 ve 10 Aralık'ta sahnelenecek.

 

Diğer şehirler

Diğer DT sahnelerin oyunları ve tarihler şöyle:
-Bursa DT'nin AVP Sahnesi'nde ''Bu Can Benim Kime Ne?'' 9, 10 ve 11 Aralıkta, Oda Tiyatrosu'nda ''Adviye'' 11 Aralıkta,
-Adana DT'nin H.Ö. Sabancı Kültür Merkezi Sahnesi'nde ''Barış'' 10 ve 11 Aralıkta,
-Trabzon DT'nin Atapark Haluk Ongan Sahnesi'nde ''Troyalı Kadınlar'' 11 Aralıkta,
-Diyarbakır DT'nin Orhan Asena Sahnesi'nde ''Papa'nın Kaçırıldığı Gün'' 11 Aralıkta,
-Antalya DT'nin Haşim İşcan Kültür Merkezi DT Sahnesi Küçük Salon'da ''Benim Doktor Oğlum'' 10 ve 11 Aralıkta,
-Konya DT'nin DT Sahnesi'nde ''Midas'ın Kulakları'' 11 Aralıkta izleyiciyle buluşacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler