CHP, su sektörünün denetlenmesini istiyor

CHP, ''içme suyu'', ''kaynak suyu'' ve ''doğal mineralli su'' adı altında üretim ve dağıtım yapan firmaların, yeteri kadar denetlenemediği ve dolum tesislerinde gerekli hijyen kurallarına uyulmadığı iddialarının araştırılmasını istedi.

Yayınlanma: 01.12.2008 - 10:45
Abone Ol google-news

CHP Kırklareli Milletvekili Tansel Barış ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, vatandaşların önemli bir kısmının, yıllardır evlerindeki musluktan gönül rahatlığıyla su içtiğini, bu suyu, yemek, bulaşık ve temizlik işlerinde kullandığı belirtildi.

Gerekçede, son yıllarda yerel yönetimlerin yeterince kaynak aktarmaması, gerekli önlemleri almaması sonucunda, vatandaşların, yıllık cirosu 1 milyar 500 milyon YTL'yi bulan yaklaşık 300 firmanın rekabet ettiği ambalajlı su sektöründe sorunlarla karşılaştığı vurgulandı.

Yapılan araştırmalar sonucunda, son günlerde, ''mikroplu, kalitesiz ve kontrolsüz'' bir şekilde piyasaya sunulan damacana sularının, vatandaşların sağlığını ciddi şekilde tehdit ettiğinin ortaya çıktığı ifade edilen gerekçede, şunlar kaydedildi: ''Alınan su örneklerinde mikrobiyolojik üremenin ve suların, anyon-katyon değerlerinin yüksek olduğu ifade edilmektedir. Ambalajlanmış su fiyatlarının, yerel yönetimlerin vatandaşlara sunduğu 1 metreküp suyun fiyatının çok üstünde, fahiş fiyatlarla satıldığı iddia edilmektedir. İçme suyu, kaynak suyu ve doğal mineralli su adı altında üretim ve dağıtım yapan firmaların yeteri kadar denetlenemediği, dolum tesislerinde gerekli hijyenik kurallara uyulmadığı, ambalajlı sulardan alınan numuneler üzerinde yapılan incelemeler sonucunda, yarısından fazlasının mikroplu çıktığı, halkın sağlığı ile oynandığı iddia edilmektedir.''
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler