Kipa'dan 80 milyon Paund'luk yatırım duyurusu

Kipa Yönetim Kurulu Başkanı Paul Ritchie, bu yıl açılacak 25 mağaza ile 2 binin üzerinde yeni iş olanağı sağlayacaklarını açıkladı. Kipa, açılacak 25 mağazaya 80 milyon pound yatırım yapacak.

Yayınlanma: 10.06.2011 - 10:36
Abone Ol google-news

Kipa'nın 2011 büyüme stratejisini düzenlediği basın toplantısıyla açıklayan Kipa Yönetim Kurulu Başkanı Paul Ritchie, Kipa'nın, 22 kentte 124 mağazası bulunduğunu, 2011 yılında üçte biri İstanbul'da olmak üzere Türkiye genelinde 25 yeni süpermarket açacaklarını söyledi.

Bu mağazaların Türk müşterilerinin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayacak şekilde inşa edilmesi ve işletilmesini amaçladıklarını belirten Ritchie, "İstanbul, Kipa için muazzam bir imkân sunuyor" dedi.
 

80 Milyon paund yatırım

Ritchie, Kipa'nın Ataşehir'de bin 240 metrekarede açtığı süpermarket ile İstanbul merkezinde önemli bir adım attıklarını ifade ederek, "Bu mağazamızla müşterilerin günlük, aylık ve toptan alışveriş ihtiyaçlarını karşılamasını arzu ediyoruz. Bu doğrultuda müşterilerimizden gelen geri bildirimleri kullanarak, onların ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayacak 8 bin 200 ürünü dikkatlice seçtik. İçerisinde farklı çeşitte organik gıda, az yağlı ve şeker ihtiva etmeyen ürünler gibi özel alanları da barındıran çeşitlerimizin yanı sıra, yüzde 98'i Türkiye'de bulunan ve uzun zamandır birlikte çalıştığımız tedarikçilerimizden temin edilerek kalitesini kanıtlayan taze rafı ile oldukça uygun fiyatlı ve en taze gıdalara yer verdik. Bu mağazamızda 38 kişiye yeni iş imkanı sağladık" dedi.

Kipa'nın bu yıl açacağı 25 mağaza ile büyümeye devam edeceğini ve 2 binin üzerinde yeni iş olanağı sağlayacaklarını belirten Ritchie, önümüzdeki yıl da yeni mağazalar açmaya devam edeceklerini bildirdi. Kipa Express ve Süpermarket Format Direktörü Suat Demirel, Kipa'nın 2011'de yeni marketler açmaya devam edeceğini ve bu yıl açılacak 25 mağazaya 80 milyon pound yatırım yapacaklarını açıkladı. Demirel, yeni mağaza açmak için doğru noktaları araştırmaya devam ettiklerini belirtti.
 

2 Milyar TL satış cirosu bekleniyor

Toplantı sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demirel, İstanbul'da planlanan mağazaların ağırlıkla hangi bölgelerde açılacağına ilişkin bir soru üzerine, "Araştırma içinde bulunduğumuz onlarca saha var. Anadolu ya da Avrupa yakası diye söylemek istemiyorum. Her iki yakada da seçenekler üzerinde çalışıyoruz. Önümüzdeki yıl da çalışmalarımız devam edecek" yanıtını verdi. Demirel, tüm mağazalar için yapılacak yatırım rakamının 80 milyon pound olduğunu bildirdi. Bu yıl açılacak 10 mağazanın "Express" olduğunu söyleyen Demirel, hipermarket olarak 16 mağazanın planlandığını kaydetti. 2010 yılında 1.6 milyar TL toplam ciro elde ettiklerini belirten Demirel, "Organik büyümemizle bu yıl 2 milyar TL'nin üzerinde bir satış cirosunun üzerine çıkıyor olacağız" açıklaması yaptı.

-"SATIN ALMA ARAYIŞINDA DEĞİLİZ"-

Şok'un satışına ilişkin bir soru üzerine Demirel, perakende sektöründeki bu tür oluşumların kalite ve fiyat açısından müşterilere fayda getireceğini düşündüklerini dile getirdi. Büyüme stratejilerinin organik büyüme üzerine olduğunu vurgulayan Demirel, "Özellikle bir satın alma arayışı içerisinde değiliz" dedi. Şok'un satışına ilişkin soruya ise Paul Ritchie, "Başka şirkete ait gerçekleşen konu hakkında yorumda bulunmak yanlış olur. Fakat Türkiye'de perakende sektörü gelişiyor. Bizi de daha fazla rekabete yönlendirdiği için bunları güzel karşılıyoruz" yorumunu yaptı. (ANKA)
(HMD/ORH)


13:14 10/06/2011

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler