Sokakta kurban kesene ceza

Altındağ Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle çalışmalarına hız verdi. Altındağ Belediyesi Başkan Yardımcısı Balamir Gündoğdu, belediye tarafından gösterilen yerler dışında kurban kesen yurttaşlara toplam 187 YTL ceza keseceklerini açıkladı.

Yayınlanma: 02.12.2008 - 14:14
Abone Ol google-news

Altındağ Belediye Başkan Yardımcısı Balamir Gündoğdu, Kabahatler Kanunu’na göre "Emre Aykırı Davranış” nedeniyle 125 YTL; aynı kanunda belirtilen "Tahsis Edilen Yerler Dışında Hayvan Kesmek" nedeniyle de 62 YTL idari para cezası kesileceğini söyledi.

Altındağ Belediyesi Başkan Yardımcısı Gündoğdu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bayram süresince umuma açık yerlerde, yol, cadde, sokak, kaldırım ve parklarda kurban kesimi yapılmaması için ek tedbirler alındığını belirtti. Gündoğdu, belediye olarak, dini inançlara uygun, çevre ve insan sağlığı açısından tehdit teşkil etmeyen şartlar altında kurban kesimi yapılabilmesi için her imkanı sağladıklarını vurgulayarak, “Bu bayramda da sokakta ya da cadde ortasında kurban kesimine kesinlikle izin vermeyeceğiz” dedi. Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Kanunu’na göre, belediyece belirlenen yerler dışında kurbanlık hayvan satanlara 250 YTL; menşei belli olmayan ve sağlık raporsuz hayvan satanlara 750 YTL para cezası kesileceğini belirten Gündoğdu, şunları ifade etti: “Hayvanları Koruma Kanunu’nda belirtildiği üzere kurbanlık hayvanlar, en az acı verilecek şekilde genel sağlık ve temizlik kurallarına uyularak, ehil kişilerce kesilmelidir. Bu hükme aykırı davranan kişilere de 600 YTL para cezası verilecek. Vatandaşlar, bayram süresince karşılaştıkları olumsuzlukları ve şikâyetlerini 310 35 25 numaralı telefonumuza bildirebilirler”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler