"ÖSYM, Ali Demir'le skandallar tarihi yazıyor"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay, Tıpta Denklik Sınavı'nın iptal edilmesini değerlendirirken "Başbakan'dan, skandallarla tarih yazan ÖSYM başkanına sahip çıkmasını bekliyoruz. Bakalım ÖSYM Başkanı sorumsuzlukta, hak gaspında ve etik davranıştan yoksunlukta ne kadar daha direnecektir ve daha ne kadar gençlerimizin geleceğini çalmaya devam edecektir" dedi.

Yayınlanma: 16.06.2011 - 09:07
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay, ÖSYM'nin 29 Mayıs'ta yaptığı Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı'nın Tıp doktorluğu 2. aşama kitapçığındaki 100 sorudan 75'inin geçen yılki sınavla aynı olduğu ortaya çıkmasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Yaşanan olayı "skandal, kopya değil, tam bir kepazelik" olarak tanımlayan Altay, "Bu aslında iktidar şımarıklığıdır. Eğer bir kurum yöneticisi o kurumu çökertiyorsa ve buna rağmen ülkenin Cumhurbaşkanı, Başbakanı, bakanları o yöneticiye sahip çıkıyorsa o yöneticiden her şey beklenir. Bu saatten sonra kim tutar Ali Demir'i? Bütün iktidar Ali Demir'in arkasında ise sorun Ali Demir'de değil ona sahip çıkanlardadır. Eskiden güvenilir kurumların başında olan ÖSYM bugün Ali Demir'le skandallar tarihi yazıyor" ifadelerini kullandı.

Altay, en ufak bir hatanın dahi kabul edilemeyeceği bir kurum olan ÖSYM'deki hatalar zincirinin, AKP Hükümeti tarafından görmezden gelindiğini ifade ederek şunları kaydetti:

"Bu umut tacirleri, bu emek tüccarları ülkemizin geleceği gençlerimizi ciddiye almamakta, onların geleceğini şekillendiren sınavların merkezini skandallar merkezine çeviren Ali Demir'i umursamazca savunmakta kararlıdır. Tahammül sınırlarını çoktan aşan bu skandallar zincirine dur demenin vakti çoktan gelmişte geçmektedir. CHP olarak gençlerimizin geleceğini ve emeklerini hiçe sayan bu yaklaşımı kınıyoruz. Başbakan'dan, skandallarla tarih yazan ÖSYM başkanına sahip çıkmasını bekliyoruz. Bakalım ÖSYM Başkanı sorumsuzlukta, hak gaspında ve etik davranıştan yoksunlukta ne kadar daha direnecektir ve daha ne kadar gençlerimizin geleceğini çalmaya devam edecektir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler