Adayların "dosya" savaşı

Yerel seçimlere doğru, siyasi partilerin aday adaylarının yarışı hız kazandı. Her adayın dosyasında rakibinin de dosyası bulunuyor. İl ve ilçelere adaylıklarını kesinleştirmek isteyen aday adayları siyasi partilerin genel merkezlerini aşındırarak adaylıklarının garanti edilmesi için kulis yapıyor.

Yayınlanma: 03.12.2008 - 11:40
Abone Ol google-news

Yerel seçimlere doğru, siyasi partilerin aday adaylarının yarışı hız kazandı. Her adayın dosyasında rakibinin de dosyası bulunuyor. İl ve ilçelere adaylıklarını kesinleştirmek isteyen aday adayları siyasi partilerin genel merkezlerini aşındırarak adaylıklarının garanti edilmesi için kulis yapıyor. AKP Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Kadir Topbaşın üzerinde dururken CHPnin de aday belirlemeye yönelik araştırmalarının devam ettiği belirtiliyor. CHPnin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayları arasında İlhan Kesici, Tanıl Küçük, Berhan Şimşek, Kemal Derviş, Cem Kozlu, Gürsel Tekinin isimleri öne çıkıyor. MHPnin İBB Başkanlığı için iddialı isim arayışını sürdürürken teklif götürdüğü reklamcı Alinur Velidedeoğlu ise henüz teklife yanıt vermedi.

MHP’de isimler kesinleşti

MHPnin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için iddialı isim arayışını sürdürüyor. Parti yönetiminin teklif götürdüğü reklamcı Alinur Velidedeoğlu ise henüz teklife yanıt vermedi. 14 Kasımda resmi başvuru süresi tamamlanan MHPnin İstanbulda adaylığı kesinleşen isimleri ise şöyle:

Bağcılarda eğitimci Deniz Güneş, Beşiktaşta iş kadını Cennet Süzel Teker, Beylikdüzünde Gürpınar Belde Belediye Başkanı Velettin Küçük, Beyoğlunda işadamı Rüstem Fırat, Esenyurtta işadamı Ahmet Karasoy, Eyüpte 23. dönem milletvekili adayı avukat Özcan Pehlivanoğlu, Kartalda doktor Ahmet Çakıroğlu, Tuzlada eğitimci İshak Dağcı ve Şişlide avukat Gülgün Çavuşoğlu.

 

Sarıgül Şişli’ye yakın

DSPnin Şişli Belediye Başkanlığı için tek adayı ise yeni DSPli Mustafa Sarıgül. DSP kulislerinde Büyükçekmece Belediye Başkanlığı için adaylığına kesin gözüyle bakılan bir diğer isim ise Kumburgaz Belde Belediye Başkanı Hüseyin Çorbacıoğlu. DSPnin Çatalca Belediye Başkanlığı için ise adayının mevcut Durusu Belde Belediye Başkanı Engin Akman olduğu parti kulislerinde konuşuluyor.

 

AKP’de adaylar belirlenmedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbulda mevcut belediye başkanlarıyla devam edilip edilmeyeceğine ilişkin kararı daha geç açıklaması bekleniyor. Buna karşın Şaban Dişli olayı sonrasında parti tabanından desteğini kaybeden Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turanın yerine AKPli Çanta Belde Belediye Başkanı Tahir Sertin aday olması dikkat çekiyor.

Küçükçekmece ilçesinde ise AKPnin Aziz Yeniayla yoluna devam edeceği konuşuluyor. AKP kulislerinde ayrıca Eminönü ile birleştirilen Fatih ilçesine kimin aday gösterileceği de tartışma yaratıyor. Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Erin adaylığını açıklamasının ardından, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demirin parti yönetimiyle sorunlar yaşadığı seçim kulislerinde konuşuluyor.

 

Otlatıcı: Hedefim Çatalca’yı kalkındırmak

İstanbul Valiliğinde 14 yıl belediyeler üzerine soruşturmacı olarak çalışan ve 2 yıl da Bakırköy Belediyesi Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Ayhan Otlatıcı, CHP Çatalcadan aday adayı olduğunu açıkladı. Otlatıcı, İlk hedefim ilçeyi kalkındırmak. Bütçemiz dahilinde, sağlık, eğitim, spor ve kültürel anlamda çalışmalar yapacağım. Ulaşım alanında da İstanbul bağlantılı projeler üreteceğimdedi.

Çatalcanın en büyük sorununun imar sorunu olduğunu kaydeden Otlatıcı, Çarpık yapılanmayı kendi projelerimizle düzgün hale getireceğiz. Çatalca 2.5 yıldır imara kapalı durumda. İSKİnin yönetmeliğiyle ilgili sıkıntılar var. Bu nedenle imar planlarında düzenlemeler yapılamıyor. Biz tarım alanı olan Çatalcanın ekonomik olarak kalkınması ve modern bir kent görünümüne sahip olması için çalışacağız diye konuştu.

 

Şükrü Genç: Sarıyer’i işgalden kurtaracağım

CHP Sarıyer Belediye Başkanı aday adayı inşaat mühendisi Şükrü Genç (54), Sarıyerde çözülmesi gereken öncelikli konular arasında mülkiyet sorunu, yaşam birlikteliği, balıkçılık ve turizm ile kültürel etkinliklerin arttırılmasını gösterdi.

Genç, Sarıyerin çok büyük bir rant bölgesi olduğuna dikkat çekerek Bölgenin üç dönemdir yönetimini yürüten AKPli belediyeler oradaki halkın temel sorunlarını çözmek yerine yandaşlarına menfaat sağlamayı amaç edinmiştir. Amacım, Sarıyeri halktan yana belediyecilik anlayışıyla işgal altından kurtarmak diye konuştu.

Sarıyerin öncelikli sorunları arasında buradaki halkın menfaatlarını gözetmeyen kentsel dönüşüm projelerinin yarattığı mülkiyet sorunu olduğunu savunan Genç, Sarıyerde yalı sahiplerinden gecekonduda yaşamını devam ettiren yurttaşa kadar çok farklı kesimler bir aradadır. Amaç, farklı grupları bir araya getirebilecekyaşam birlikteliğinisağlamak olmalıdır diye konuştu. Genç, özetle şunları söyledi:

Bunun dışında son dönemlerde ellerinden tüm hakları alınan balıkçıların yeniden haklarının teslim edilmesi gerektiği kanaatindeyim. Daha modern bir tesis yapma vaadiyle balıkçılar çarşısı yıkıldı ancak yerine yenisi yapılmadı. Bu kesimin hakları da öncelikli konularımız. Sarıyer, turizmde hak ettiği yeri almalıdır. Belediyecilik çalışmalarımızı sivil toplum örgütleri, demokratik kitle örgütleri ve halkın desteğiyle ile oluşturulacak komisyonlarla yürütmeyi tasarlıyoruz.

 

Gökhan Zeybek de Sarıyer için iddialı

CHP İstanbul İl Eğitim Sekreteri Mimar Gökhan Zeybek, CHP Sarıyer İlçe Örgütünden de tam destek gördüğünü belirterek Parti yönetimi adaylığımı kabul ederse, Sarıyerde 25 bin oy farkla seçilebileceğinibelirtti. AKPli Sarıyer Belediye Başkanı Yusuf Tülünün, 2004 yerel seçimleri öncesi Sarıyerli seçmenlere vaat ettiği devlet hastanesi, kamu hizmet binası, metro hattının Çayırbaşına uzatılması, teleferik, deniz müzesi projelerinin hiçbirini gerçekleştiremediği vurgulandı.

Yerel seçimler yaklaştıkça, belediye başkan adayları da belirlenmeye başlandı. Gökhan Zeybek CHP Sarıyer İlçe Başkanı Serdar Sarıoğlu, CHP Sarıyer İlçe Sekreteri Rıza Çakır, CHP Sarıyer İlçe Gençlik Kolları Başkanı Gültekin Sert ve CHP Şarıyer Kadın Kolları Başkanı Hülya Demir, gazetemiz yöneticilerini ziyaret ederek ilçedeki çalışmalarını anlattılar. CHPnin İstanbul genelinde iddialı olduğunu anlatan Zeybek, CHP, iktidara karşı alternatif olarak görülüyor. 2004te sandığa gitmeyen seçmen, bu seçimlerde CHPye oy verecekdiye konuştu. Sarıyerde AKPli Belediye Başkanı Yusuf Tülünün başarısız bir yönetim sergilediğini savunarak Sarıyerin gecekondu bölgelerinde yaşayan insanlara tapu vaat ederek yönetime geldiler. Bu seçimlerde de aynı kozu kullanacaklar. AKP yönetimi başta Derbent Mahallesi olmak üzere gecekondu bölgelerini yüksek rantla imara açmaya çalışıyordedi.

Zeybek, Sarıyerde deprem için bütçe ayrılmadığını, ilçenin ulaşım sorununu çözecek tünellerin, açılmadığını, otopark sorununun çözümü vaadine karşın, ilçede 5 yılda mevcut alanları değerlendiren İspark dışında hiçbir gelişmenin olmadığını kaydetti.

 

Mustafa Dolu: Beyoğlu’na çözüm üreteceğim

Beyoğlunda işsiz, aşsız, evsiz kalmayacak sloganıyla yola çıkan gazeteci Mustafa Dolu da CHP Beyoğlu Belediye Başkanlığına aday adayı olduğunu açıkladı. Akşam gazetesinde yazıişleri müdürü olarak çalışan Dolu, Beyoğlunun nüfusu 600 bin civarında. Bu kadar insana 3 spor salonu düşüyor. Beyoğlunda kadın sığınma evleri ve kadınlara yönelik eğitim yerleri de yok. Ben kadınlarımızın korunacağı ve eğitim alabileceği yerler yaptıracağım. Spor salonları yaptırarak gençlerimizi sokaklardan kurtaracağım. Ben Beyoğlunun sorunlarına çözüm üreteceğimdedi.

Dolu, Giresun, Sıvas, Akseki, Mardin, Siirt, Konya, Kastamonu, Rize, Trabzon ve Erzurum yöre derneklerinin kendisini desteklediğini söyledi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler