Saldırılar için 1900 dolar almış

Hindistan'ın Mumbai kentinde geçen hafta düzenlenen saldırıların ardından sağ olarak ele geçirilen tek saldırgan, yaptığı eylem için 1900 dolar (yaklaşık 3000 YTL) aldığını söyledi.

Yayınlanma: 04.12.2008 - 10:14
Abone Ol google-news

Hindistan'da gerçekleştirilen saldırılarda sağ olarak ele geçirilen tek saldırgan Azam Amir Kasab'ı sorgulayan Rakeş Maria, yaptığı açıklamada, polisin saldırıların ABD ile muhtemel bağlantısını araştırdığını belirtti.

Rakeş Maria, teröristlerin üzerinde bulunan bir cep telefonunun kartının ABD'nin New Jersey eyaletinden gelmiş olma olasılığını soruşturduklarını ifade etti.

Mumbai'deki tren istasyonuna düzenlenen, 56 kişinin öldüğü saldırının faillerinden biri olan 24 yaşındaki Kasab'ın Pakistan'ın Pencap bölgesinden geldiği ve ilkokuldan terk olduğu da belirtildi.
Mumbai polisi, Kasab'ın Pakistan'daki kamplarda eski Pakistanlı ordu yetkilileri tarafından 18 ay kadar eğitildiğini bildirdi.

Polis, Kasab'ı konuşturmak için, çoğu demokrasilerde yasak olan "gerçek serumu" verildiğini kaydetti.

Sodyum Pentotal maddesinden oluşan gerçek serumu Soğuk Savaş döneminde yaygın olarak kullanılmıştı.

Polisin "bebek yüzlü saldırgan" olarak nitelendirdiği Kasab, ifadesinde ayrıca kendisini Leşker-i Tayyibe örgütünün liderlerinin görevlendirdiğini söylemişti.

Kentin çeşitli yerlerinde düzenlenen saldırılarda 200'e yakın kişi yaşamını yitirmiş, daha sonra düzenlenen operasyonlarda 9 terörist öldürülmüştü.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler