Dünya seyyahlarının izinde

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın desteğiyle düzenlenen ‘Altın Yollar - Golden Routes’ tasarısı başladı. Türkiye’nin çağdaş sanatını ve sanatçılarını Evliya Çelebi, Piri Reis gibi ünlü seyyah ve kâşiflerin, Jules Verne gibi hayal gücü zengin yazarların ve Franz Listz gibi ünlü sanatçıların izinden giderek Avrupa’yla buluşturacak etkinlik, 2010 yılına kadar Avrupa’nın 18 ülkesi ve 29 kentine ulaşacak dört yolculuğu kapsıyor.

Yayınlanma: 04.12.2008 - 11:41
Abone Ol google-news
İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansının desteğiyle düzenlenen Altın Yollar - Golden Routestasarısı, ilk etap olan Jules Vernein İzinde / Karadeniz yolculuğu ile başladı. Türkiyenin çağdaş sanatını ve sanatçılarını Evliya Çelebi, Piri Reis gibi ünlü seyyah ve kâşiflerin, Jules Verne gibi hayal gücü zengin yazarların ve Franz Listz gibi ünlü sanatçıların izinden giderek Avrupayla buluşturacak tasarı, 2010 yılına kadar Avrupanın 18 ülkesi ve 29 kentine ulaşacak dört yolculuğu kapsıyor.

 

Keraban Ağa'nın yollarında sanat

Jules Vernein İzindeetabında, yazarınİnatçı Keraban Ağaadlı romanının ana kahramanı Keraban Ağanın 19. yyda padişahın koyduğu vergi üzerine evine ulaşmak için bulduğu alternatif yol izlenecek. Yolu Bulgaristanın Varna, Romanyanın Köstence, Ukraynanın Odessa, Rusyanın Soci, Gürcistanın Batum kentlerinden geçecek etkinlikte, Yasemin Göksu, Özlem Taner ve İmran Türkoğlunun solistliğindekiÜç Kadınmüzik topluluğu her kentte birer konser verecek; Batumda Özcan Alperin Sonbaharfilminin gösteriminin ardından, filmin Gürcü oyuncusu Megi Abulzadenin katılımıyla bir söyleşi gerçekleştirilecek. Görsel belleğini Kemal Gökhan Gürses ve Ender Özkahramanın çizeceği karikatürler ve Arif Aşçının çekeceği fotoğrafların oluşturacağı yolculuğun sona ermesinin ardından senaryosunu gazeteci-yazar Nâzım Alpmanın yazacağı bir belgesel de çekilecek.

 

Altın Yollar 2010'a gidiyor 

Altın Yollar, 2009 ve 2010 yıllarında da farklı bölgelerde farklı sanatçılarla sürdürülecek. Yolculuk, Nisan-Mayıs 2009da Evliya Çelebinin İzinde başlığıyla Balkanlarda devam ederken, Eylül-Ekim 2009da Piri Reisin İzindebaşlığıyla İspanyadan başlayarak Fransa, İtalya ve Yunanistandaki çeşitli kentlerde Akdeniz kültürlerini buluşturacak. Tasarının son etabı, Franz Lisztin İzindesanatçılarımızı Mayıs 2010da Orta Avrupaya taşıyacak.Altın Yollartasarısı sona erince ise İstanbulda tüm yolculuğu özetleyen çeşitli sanat etkinlikleri düzenlenecek; Altın Yollarbelgeseli kitabı oluşturulacak. \t

 

(http://www.istanbul2010.org)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler