CHP Sultanbeyli Belediye Başkan adayını tanıttı

CHP'nin Sultanbeyli Belediye Başkan adayı Osman Nuri Bedir'i düzenlediği bir basın toplantısıyla kamuoyuna tanıttı. Törene konuşan CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen ''Yoksulluğu yaratan, icat eden zihniyet yüzünden bütün insanlar CHP'ye yöneliyor'' dedi.

Yayınlanma: 04.12.2008 - 13:43
Abone Ol google-news

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen ve CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'in de katıldığı basın toplantısı ile Sultanbeyli Belediye Başkan adayı Osman Nuri Bedir tanıtıldı.

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen yaptığı konuşmada, ''Yoksulluğu yaratan, icat eden zihniyet yüzünden bütün insanlar CHP'ye yöneliyor'' dedi.

CHP'nin Sultanbeyli Belediye Başkan adayı Osman Nuri Bedir'in tanıtımı amacıyla ilçe teşkilatında düzenlenen toplantıda konuşan Sevigen, 1993 yılında Bosna'da yaşananlara ilişkin ''O dönemde Türkiye olarak Kızılay aracılığıyla o ülkeye çok yardım götürüldü. Biz CHP olarak, o kadınlara, beyaz çarşaf ve beyaz yaşmak verdik. 'Siz ne olursa olsun temiz ve namuslusunuz' demek istedik'' dedi.

Daha sonra Bosna'ya, İslamiyet'e önem verenlerin gitmeye başladığını, bazı kesimlerin de CHP'nin böyle kadınlara sahip çıkmasını eleştirdiklerini ifade eden Sevigen, şunları söyledi: ''Ama biz insan haklarına sahip çıktık. Kıyafeti ne olursa olsun, dini, ırkı, mezhebi ne olursa olsun biz insana sahip çıktık. Bu nedenle yoksulluğu yaratan, icat eden zihniyet yüzünden bütün bu insanlar CHP'ye yöneliyor. Bu kendiliğinden gelen bir yönelim. İnsanların içinden gelen bir yönelim. Yıllarca 'fakir fukara' diyen Tayyip Erdoğan, sıradan bir insan olan Kasımpaşalı Tayyip Erdoğan, bir gecede milyarder olmuş, çocukları, yandaşları zengin olmuş ama biz gene aynıyız. "

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin toplantıda yaptığı konuşmada İstanbul'da tapu sorununun yıllardır çözülmediğini belirterek, ''İstanbul'da 300 bin nüfuslu bir ilçe düşünün, sosyal ve kültürel hiçbir merkezi yok. CHP olarak ilk belediye başkanı adayını Sultanbeyli'de açıklamayı, bu ilçe kaderine terk edildiği için, sanki İstanbul'un bir ilçesi değilmiş gibi görüldüğü için tercih ettik'' şeklinde konuştu.


Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Bedir de konuşmasında, ilçede 5-6 aydır halkın sorunlarını dinlediğini, öncelikli sorunlar arasında tapu problemi bulunduğunu belirterek, ilçe halkını ''dışlanmış insan'', ilçeyi de ''3. sınıf muamele gören Sultanbeyli'den çıkaracağını, yaşanabilir Sultanbeyli gerçekleştirmeyi amaçladığını'' anlattı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler