Adli Tıp Kurumu'na siyah çelenk

İstanbul Barosu ve İstanbul Tabip Odası üyeleri, yazar Hüseyin Üzmez'in tahliyesine ilişkin görüş açıkladıkları gerekçesiyle, 3 adli tıp uzmanı hakkında soruşturma açılmasını protesto etti. İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Hüseyin Demirdizen, bu tutumun, meslek ve uzmanlık örgütlerine ve doktorlara bir ''gözdağı'' niteliği taşıdığını belirtti.

Yayınlanma: 04.12.2008 - 13:41
Abone Ol google-news

Adli Tıp Kurumu önünde toplanan grup adına bir basın açıklaması yapan İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Hüseyin Demirdizen, kamuoyunda ''Üzmez olayı'' olarak bilinen ve tüm toplumda infial yaratan gelişmeyle ilgili bazı sivil toplum örgütlerinin bir araya gelerek Adli Tıp Kurumu raporunun geçersiz olduğunu saptadıklarını ve bunu basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaştıklarını hatırlattı.

Demirdizen, Adli Tıp Kurumu yöneticilerinin, hatalarını kabul etmek yerine, basın toplantısına katılan Türk Tabipleri Birliği Merkez Konsey üyesi Dr. Elif Kırtepe, Adli Tıp Uzmanları Derneği Başkanı Doç. Dr. Serhat Gürpınar ve Türk Tabipleri Birliği Büyük Kongre Delegesi ve İstanbul Tabip Odası Çocuk Komisyonu üyesi Dr. Lale Tırtıl hakkında soruşturma açtığını ifade etti.

Bu tutumun, meslek ve uzmanlık örgütlerine ve doktorlara bir ''gözdağı'' niteliği taşıdığını iddia eden Demirdizen, yıllardır çalışanları üzerinde baskıcı yaklaşımları süreklilik kazanan Adli Tıp Kurumu yöneticilerinin öncelikle görevden alınması gerektiğini kaydetti.

Adli Tıp Kurumu'nun bir an önce özerk bir yapıya kavuşturulması gerektiğini dile getiren Hüseyin Demirdizen, ''Mevcut haliyle tıbbın tüm bilgi ve uygulamalarına aykırı olan Adli Tıp Kurumu, Adalet Bakanlığı'na bağlı olmaktan çıkarılmalı ve atamaları kurum özerk bir yapıya kavuştuktan sonra kendi içinde yapılmalıdır. 3 arkadaşımız hakkında açılan soruşturmayı protesto etmek için yaklaşık 2 bin 500 imza topladık. Bunları Adalet Bakanı'na iletmek istiyoruz. Bu amaçla bakandan randevu talep ettik'' dedi.

Açıklamanın ardından üzerinde ''Kınıyoruz'' yazan siyah çelenk, Adli Tıp Kurumu'nun kapısına bırakıldı. Gruptan bazı kişiler de kapıya ve çelenge siyah kurdeleler astı.

Polisin, kurum kapısında ve çevrede geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler