Güven oylamasından kurtuldu!

Kanada Genel Valisi Michaelle Jean, Başbakan Stephen Harper'ın parlamentoyu bir süre tatil etme talebini kabul etti. Böylece başbakan, muhalefetin hükümeti güven oylamasıyla devirme girişimini önlemiş oldu.

Yayınlanma: 04.12.2008 - 21:20
Abone Ol google-news

Kanada Başbakanı Stephen Harper, Genel Vali Michaelle Jean'ın, gelecek ay sonunda bütçeyi sunana kadar meclisi tatil etme talebini kabul ettiğini açıkladı. Vali talebini kabul etmeseydi, seçilmesinin üstünden henüz 2 ay geçtiği halde muhalefetin ekonomi konusunda somut bir planı olmamakla suçladığı Harper, ya istifa etmek zorunda kalacak ya da kaybetmesi kesin olan bir güven oylamasıyla karşı karşıya kalacaktı.

Harper, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bugünkü karar, bize ekonomi üzerinde yoğunlaşma ve birlikte çalışma imkanı sağlayacak" diyerek, krizle mücadeleden tüm partilerin sorumlu olduğunu söyledi. Harper'ın liderliğindeki Muhafazakarlar 14 Ekim'deki seçimde çoğunluğu almışlardı. İktidar partisi, pazartesi günü güven oylamasıyla karşı karşıya kalacaktı.

Hükümeti devirerek bir koalisyon hükümeti kurmak konusunda anlaşan muhalefetteki 'Liberaller' ile 'Yeni Demokratlar', hala bu planlarından vazgeçmediklerini belirtiyorlar.
Şimdiye kadar bir başbakanın meclisin geçici bir süre tatil edilmesi teklifi hiç geri çevrilmedi. Ancak bugüne kadar, hükümetin güven oylamasında kaybetmesi hemen hemen kesinken böyle bir teklif de yapılmamıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler