TRT'nin gelir gideri kafa kafaya

Devlet Bakanı Mehmet Aydın MHP Hatay Milletvekili Süleyman Turan Çirkin'in soru önergesine verdiği yanıtta, TRT'nin aylık ortalama gelirinin 63 milyon YTL, giderinin ise aylık 59 milyon YTL olduğunu bildirdi. Bakan Aydın, TRT'nin aylık ortalama giderleri içerisinde personel giderlerinin ise brüt 24 milyon YTL olduğunu kaydetti.

Yayınlanma: 05.12.2008 - 09:49
Abone Ol google-news

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, MHP Hatay Milletvekili Süleyman Turan Çirkin'in soru önergesini TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in bilgi notuyla yayınladı. Çirkin TRT'nin aylık gelir ve giderinin ne kadar olduğunu, aylık bazda sağlıklı mizan üretebilmeyi sağlayacak bilgi işlem altyapısının neden oluşturulmadığını sordu.

Bakan Aydın ise TRT'nin gelirlerinin aylık ortalamasının 63 milyon YTL olduğunu bildirdi. Bakan Aydın'ın verdiği bilgiye göre, 63 milyonluk aylık ortalama gelire karşılık TRT'nin aylık 59 milyon YTL de gideri bulunuyor. Aylık ortalama giderlerin içerisinde personel giderleri ise brüt 24 milyon YTL'yi buluyor.

Bakan Aydın, TRT'nin merkez ve taşra teşkilat birimlerinde müstakil olarak oluşturulan 15 muhasebe birimi tarafından kayıt altına alınan muhasebe işlemlerinin mevcut uygulamada kullanılmakta olan Gusto muhasebe yazılım programı kullanılmaz suretiyle bağımsız olarak takip edildiğini kaydetti.

Aydın "Sözkonusu program üzerinden 3'er aylık dönemler itibariyle konsolidasyon yapılmaktadır. Uygulamada gerek personel yetersizliği, gerekse üniteler arasında yapılan dekontlaşma işlemleri nedeniyle aylık konsolidasyon yapılamamakla birlikte Kurumsal Kaynak Planlaması ile ilgili çalışmalar tamamlanıp söz konusu yazılımın işletmeye verilmesiyle ilgili süreçte Gusto programı üzerinden aylık konsolidasyon yapılması ile ilgili çalışmalar başlatılmıştır. Diğer taraftan Hazine Müsteşarlığınca talep edilen bilgi ve belgeler istenilen formatına uygun olarak 3'er aylık dönemler itibariyle ve istenilen tarih aralığında anılan Müsteşarlığa gönderilmektedir. Uygulamada bu hususta herhangi bir problem olmadığı gibi Hazine Müsteşarlığı ile koordineli bir şekilde çalışılmaktadır" dedi.

Aydın, program, haber ve yayın hizmetlerinde çalıştırılarak personele ihtiyaç duyulması üzerine TRT tarafından KPSS'de başarılı olanlar arasından eleman alımına gidildiğini, sınavda başarılı olan adayların puan sıralamasına göre mülakat sınavlarına alındığını da bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler