Şike soruşturmasında ikinci dalga

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın tutuklanmasının ardından Şike Operasyonu'nda ikinci dalga geldi. Operasyon çerçevesinde eski Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, eski TFF Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Levent Kızıl, Ankaragücü eski yöneticisi Mümtaz Karakaya ve kaleci Serdar Kulbilge gözaltına alındı.

Yayınlanma: 11.07.2011 - 05:55
Abone Ol google-news

Şike Operasyonu çerçevesinde Eski Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ve eski TFF Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Levent Kızıl gözaltına alındı. Operasyon kapsamında, Sinan Engin'le Tayfur Havutçu da ifade verecek.

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilen Şener ve Kızıl yapılan sağlık kontrolünün ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.  Şener, hastaneden çıkarılışında gazetecilerin "Neden gözaltına alındınız" sorusuna "Emniyete gidiyoruz. Yavaş sorun, yavaş cevap verelim" diye cevap verdi.  Eski TFF yöneticisi Kızıl, daha sonra Vatan Caddesi üzerinde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirilerek arka kapıdan içeri alındı.

Şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında Ankaragücü'nün eski yöneticisi Mümtaz Karakaya'nın Ankara'da gözaltına alındığı belirtildi. Karakaya'nın sağlık kontrolünün ardından soruşturmanın yürütüldüğü İstanbul'a getirileceği ifade edildi. Ankaragücü'nün kalecisi Serdar Kulbilge'nin de gözaltına alındığı bildirildi.

 

Kaleci Serdar Kulbilge, sağlık kontrolünden geçirildi

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan kaleci Serdar Kulbilge, sağlık kontrolünden geçirildi. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan, geçen sezon Gençlerbirliği'nde oynayan, bu sezon Anakaragücü'ne transfer olan kaleci Serdar Kulbilge, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Kulbilge, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

 

İşadamı Zeki M. İstanbul'a gönderildi

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında Trabzon'da gözaltına alınan ve ilk etapta adı açıklanmayan iş adamı Zeki M, evinde yapılan aramanın ardından Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. İstanbul'a getirilen İş adamı Zeki M, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Burada sağlık kontrolünden geçirilen Zeki M, İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine götürüldü.

Özel güvenlik şirketi bulunan Zeki M'nin, Trabzonspor'un bazı kuruluşların özel güvenlik işlerini yürüttüğü öğrenildi.

 

Karakaya, İstanbul'a getirildi

Sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçirilen Mümtaz Karakaya, daha sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında Ankara'da gözaltına alınan Ankaragücü eski yöneticisi Mümtaz Karakaya uçakla İstanbul'a getirildi. Polis eşliğinde THY'ye ait uçakla getirilen Karakaya, basın mensuplarının kendisini beklemesi nedeniyle, Atatürk Havalimanı'ndan, iç hatlar yolcu terminalinden farklı bir yerden çıkarıldı. Karakaya, daha sonra emniyete götürüldü.

 

Karakaya ile Kılık, sağlık kontrolünden geçirildi

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Ankaragücü eski yöneticisi Mümtaz Karakaya ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) eski Mali İşler Direktörü Özkan Kılık, sağlık kontrolünden geçirildi. Ankara'da gözaltına alınarak, uçakla İstanbul'a getirilen Karakaya'nın, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolü yapıldı. Karakaya, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü. Öte yandan, yine soruşturma kapsamında gözaltına alınan TFF eski Mali İşler Direktörü Özkan Kılık'ın da hastaneye getirilerek sağlık kontrolünden geçirildiği, daha sonra emniyete götürüldüğü bildirildi.

 

Bir kişi ifadesine başvurulmak üzere emniyete getirildi

Futboldaki şike iddialarına ilişkin soruşturma çerçevesinde Trabzon'da bir kişi ifadesine başvurulmak üzere Trabzon Emniyet Müdürlüğüne getirildi. İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığınca, futboldaki şike iddiaları ile ilgili yürütülen soruşturma çerçevesinde, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Renap T'yi (43) emniyete getirdi. Renap T'nin İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığının talimatı üzerine emniyette ifadesine başvurulacağı öğrenildi.

 

Mehmet Ufuk Özerten İstanbul'a gönderildi

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma çerçevesinde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) eski yöneticisi Mehmet Ufuk Özerten, Muğla'nın Milas ilçesinde gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, soruşturma çerçevesinde Muğla İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Ören beldesinde gözaltına alınan Mehmet Ufuk Özerten, uçakla İstanbul'a gönderildi.

 

Seyit Kalender, sağlık kontrolünden geçirildi

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Seyit Kalender, sağlık kontrolünden geçirildi. Gözaltına alınan, Ankaragücü Kulübü eski Başkan Danışmanı Kalender, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Burada sağlık kontrolünden geçirilen Kalender, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine götürüldü.

 

Beşiktaş Asbaşkanı Serdal Adalı, ifade verecek

Beşiktaşlı yönetici Serdar Adalı'nın, Türkiye'de süren futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında ifadesi alınmak üzere İstanbul'a davet edildiği bildirildi. Adalı, İstanbul'dan bir davet aldığını belirterek ''Davette kamp sonrası gelebilirsiniz dendi. Ancak ben ilk uçakla Türkiye'ye döneceğim'' dedi.

İbrahim Akın ile görüşmesi konusunda da açıklamada bulunan Adalı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi takımı daha rakipleri değilken transfer için görüştüğünü ifade ederek, transfer etmek istenilen futbolcu ile görüşme yapılmasının çok doğal olduğunu belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler