"A.R.O.G" filminin Almanya galası yapıldı

"A.R.O.G" filminin yönetmeni, senaristi ve oyuncusu Cem Yılmaz, gala dolayısıyla geldiği Köln'deki Cinedom salonlarında, filmin diğer yönetmeni Ali Taner Baltacı, oyuncular Ozan Güven, Özkan Uğur, Zafer Algöz ve Hasan Kaçan ile birlikte gazetecilere film hakkında bilgi verdi ve soruları yanıtladı.

Yayınlanma: 05.12.2008 - 12:26
Abone Ol google-news

''A.R.O.G'' filminin Almanya galası, Köln kentinde yapıldı.

Yılmaz, filmdeki diğer oyuncu Nil Karaibrahimgil'in sanatçı Burhan Şeşen'in vefat eden oğlunun cenazesine katıldığı için galaya gelemediğini belirtti.

Almanya'daki galaların Türkiye'den farklı olmadığını ifade eden Yılmaz, ''Almanya'ya Türkiye'nin bir kentine gider gibi geliyoruz. Film Türkiye'den bir gün önce burada vizyona girdi. Aldığımız reaksiyon çok olumlu. Biz bu filmdeki kadroyla bir film daha yapacağız. Ancak bu filmin devamı mı olur, onu henüz planlamadık. Ancak mutlaka başka bir film daha çekeceğiz'' dedi.

Yılmaz, filmin yurtdışında hangi ülkelerde vizyona gireceğine ilişkin bir soruya karşılık da, ''Avrupa'da İngiltere, Almanya, Hollanda, Fransa ve Belçika'da vizyona giriyor bu film. Bizim yıllardan bu yana yaptığımız çok sayıda film oralarda hatırı sayılır, git gide kopya sayıları da artıyor. Gösterildiği salon sayıları da artıyor. Seyirci oranı genellikle burada yaşayan Türk vatandaşları oluyor'' diye konuştu.

''Serinin üçüncü filminin ne zaman geleceğine'' ilişkin bir soru üzerine Cem Yılmaz, bu filmi 15 ayda tamamladıklarını, dolayısıyla bugün başlasalar filmin 15 ay sonra hazır olacağını, henüz böyle bir planlarının olmadığını belirtti.

''A.R.O.G'' filminde bazı mesajların da verildiğini kaydeden Yılmaz, ''Hikaye, geçtiği ortam nedeniyle mesajlar da veriyor. Günümüze yakın şeyler var. Mesaj da biraz tabi alana bağlı, bazısı burada gülüp geçerken bazısı filmde verilmek istenen mesajı alıyor. Filmde güldürürken aynı zamanda mesaj da verilmesi filmleri iyi yapan özelliklerden birisi'' dedi.

Cem Yılmaz, günümüzde film çekebilmek için sponsorlara ihtiyaç olduğunu, kendilerinin de sponsorlardan çok destek aldıklarını bildirdi. ''Yakıştığını düşündükleri marka ve ürünlerle çalıştıklarını'' kaydeden Yılmaz, ''G.O.R.A'' filminin bütçesinin fazla olduğunu, ama ''A.R.O.G'' filminin bütçesinin daha da fazla olduğunu ifade etti.

Filmde giyilen formaların satışa çıkarılmayacağını ''sadece sergileneceğini'' belirten Yılmaz, ''Filme futbol ağırlığı olduğu doğru, ancak Avrupa Şampiyonasında milli takımımızın başarısından önce yazıldı senaryo. Yoksa başarı nedeniyle böyle yapalım demedik. Ancak köy sahnelerini çekerken Avrupa Şampiyonası maçlarını da izledik'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler