"Katettiğimiz yol bu kadarcıkmış!"

18. İstanbul Caz Festivali kapsamında yer alan 'Suyun Kadınları' konserinde Kürtçe şarkı söylediği için Aynur Doğan'ı yuhalayan gruba tepki yağdı.

Yayınlanma: 17.07.2011 - 10:01
Abone Ol google-news

Aynur’u yapımcısı Kalan Müzik’in sahibi Hasan Saltık “Ucuz bir milliyetçilik gösterisi olarak görüyorum. Ölen askerlerin arasında Kürtler de var. Kürtçe ağıtlarla gömüldü. Bu zihniyet zaten süreci bu duruma getirdi. Kafalar hiç değişmemiş. Çok tehdit gitmiş, Aynur’un morali bozuk. En son konuşmamızda şirkete gelecekti, vazgeçti. Evinden çıkamıyor.” dedi.

 

“Ahmet Kaya’dan bu yana katettiğimiz yol bu kadarcıkmış!”

Sosyal paylaşım sitelerinde olay Ahmet Kaya’nın durumuna benzetildi. Ahmet Kaya’nın eşi Gülten Kaya şunları söyledi: Ölen evlatlarımızın acısı, benim içimde, kalbimde şarkılar tüm dillerde söylendiğinde azalacak. Eğer yüzyıl boyunca biz özgürce Kürtçe şarkılar söyleyebilseydik-dinleyebilseydik, kaybettiğimiz evlatlarımız bu gün bu şarkılara eşlik ediyor olacaktı. Ahmet Kaya’dan bu yana ülke olarak katettiğimiz yol bu kadarcıkmış demek ki... Hazin!

Zor gece

Konseri izleyen Vatan muhabiri Zehra Çengil, o zor anları şöyle anlattı: Aynur, yuh seslerini duyunca önce bir şok yaşadı. İki şarkısını tepkiler arasında söylemeye çalıştı. Ancak 3. şarkıya girmek üzereyken seyirciler arasından bir erkek ‘Türkçe söyle, şehitlerin daha kanı kurumadı’ diye bağırınca bir grup galeyana geldi. o kadar çok ıslık ve yuhalama sesi vardı ki 3. şarkıyı söyleyemedi. Bu arada diğer seyirciler alkışlayıp ‘Aynur’ diye tezahürata başladı. ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganlarıyla ve protokoldeki bazı izleyicilerin minder ve pet şişe atmasyla iyice zor durumda kalan Aynur sahneden inmek zorunda kaldı. 150- 200 kişi konseri terketti. Aynur’un ardından sahne alan Buika şarkılarını söylerken arkalardan bir grup bu defa da İstiklal Marşı’nı okumaya başladı. Grup, polisler tarafından dışarı çıkarıldı. Aynur konserin sonunda uzun süre alkışlandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler