"Haksızlığın ortadan kaldırılacağına inanıyoruz"

Beşiktaş Divan Başkanlık Kurulu, bir transfer ön görüşmesi nedeniyle başlatılan operasyona dahil edilen Asbaşkan Serdal Adalı, Teknik Direktör Tayfur Havutçu ve Protokol Müdürü Ahmet Ateş'in suçsuz olduğunu belirtti.

Yayınlanma: 18.07.2011 - 12:42
Abone Ol google-news

BJK Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

"BJK'in dünden bugüne uzanan şan ve şerefle dolu 108 yıllık tarihinde elde edilen pek çok kupa ve şampiyonlukların yanı sıra, spor kamuoyunun bildiği Şerefli İkincilikler elde edilirken de, sporun evrensel değerleri ve mücadelenin saha içinde yapılması, kulübümüzün benimsediği ve asla vazgeçmediği temel ilkeler olmuştur. Dün olduğu gibi bugün de kulübümüzün hiçbir yöneticisinin veya mensubunun bu temel değerlerin dışında olması söz konusu değildir.

Bugün gelinen noktada; Asbaşkanımız Sn.Serdal Adalı, Teknik Direktörümüz Sn. Tayfur Havutçu ve Protokol Müdürümüz Sn.Ahmet Ateş'in, Türkiye Kupası final maçını oynadığımız bir kulübün futbolcusunun menejeri ile yaptığı bir transfer ön görüşmesi nedeniyle yoruma ve kanaata dayalı olarak soruşturma kapsamına dahil edildiği anlaşılmaktadır. Futbolda transfer sürecinin işleyişi içinde, kulüp yönetimi veya menejeri ile yapılması doğal olan bir ön görüşmenin, sadece yorum ve kanaatla, sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine ilişkin yasa kapsamında bir fiil olarak telakki edilmesinin, hukuki ve vicdani açıdan kabul edilebilir bir yanı olmadığını belirtmek isteriz."

Türkiye Kupası final maçını İ.B.B ile oynayan BJK futbol takımının, maçı hangi şartlarda ve nasıl kazandığı bilindiğini ifade edilen açıklamada, "Kulübün başkanı ile de yapılan ve herkes tarafından bilinen transfer ön görüşmesinde adı geçen oyuncuların maç skorunu ne ölçüde etkiledikleri; stadyumda ve tv başındaki milyonlarca seyircinin hafızalarından henüz silinmediği gibi, hiçbir kuşkuya yol açmayacak kadar açık ve nettir" denildi.

Durumu değerlendiren Divan Başkanlık Kurulu'nun Adalı, Havutçu ve Ateş hakkında yapılan işlemin düzeltileceğine inandıklarını ifade eden Karadeniz, "Gene hukukun içinde kalarak, adaletine güvendiğimiz Türk Yargısı tarafından düzeltileceğine ve dengeler gözetilmeden haksızlığın ortadan kaldırılacağına inanıyoruz" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler