İzmir'e AKP'den sanayici aday adayı

Termodinamik Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altınok, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AKP'den aday adaylığını açıkladı. İzmir'de doğrudan veya dolaylı yollardan yaklaşık 10 bin kişiye istihdam sağlayan biri olduğunu belirten Altınok, sanayici kimliğiyle İzmir'i dünyaya örnek bir kalkınma gerçekleştiren kent haline getirmeyi hedeflediğini ifade etti.

Yayınlanma: 06.12.2008 - 10:35
Abone Ol google-news

Termodinamik Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altınok, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AKP'den aday adaylığını açıkladı.

AKP İl Başkanlığı binasında eşi ve çalışma grubuyla bir toplantı düzenleyen Altınok, İzmir'i dev bir uçağa benzetti.

İzmir'de doğrudan veya dolaylı yollardan yaklaşık 10 bin kişiye istihdam sağlayan biri olduğunu, sanayici kimliğiyle İzmir'i dünyaya örnek bir kalkınma gerçekleştiren kent haline getirmeyi hedeflediğini belirten Altınok, ''Sanayicilik sevgi içerir, yenilikçilik içerir, devrimci ruh içerir. Ben vaatleri ve beylik cümleleri sevmem, 'yapacağım, kararlıyım' derim ve yaparım. İzmir artık uçmayı hak ediyor. Bunun için de zeki ve dinamik bir yöneticiye ihtiyaç var'' dedi.

İzmir'in son 20 yıldır Ankara ile barış içinde olmadığını, yaşanan birçok sorunun bundan kaynaklandığını ifade eden Altınok, görevi üstlenmesi halinde bir barış ortamının geleceğini, kente yabancı yatırım çekme konusunda da aktif olarak çalışacağını kaydetti.

İzmirliler'in sosyal demokrat bir yapıya sahip, Türkiye'nin en bilinçli seçmeni olduğunu belirten Altınok, ''İzmir halkı sosyal demokrattır ve hassastır. Onlara güven verebilirseniz sizi destekler. Bu bir genel seçim değil, yerel seçim. İzmirliler'in iş yapacak insana teveccüh göstereceğinden şüphem yok. Partim beni aday gösterirse mazbatayı alacağımdan eminim'' diye konuştu.

Bir gazetecinin ''devrimci ruh'' söylemini biraz daha açmasını istemesi üzerine Altınok, ''Ben devrimciyim ama Atatürk'ün kurduğu demokratik, laik ilkeler doğrultusunda bir devrimciyim. Yüreğim de bir devrimci ama yüreğimdeki kan kızıl değil, al bayrağımın kanı'' diye cevap verdi.

Aday adaylığını açıklamadan önce İzmir'in 50 yıllık siyasi eğilimlerini incelediğini belirten Altınok, Karşıyaka ilçesinde sosyal demokrat oyların yüzde 60'ın üzerinde olduğu bir dönemde Kemal Baysak'ın Doğru Yol Partisi'nden rahatlıkla belediye başkanı olabildiğini kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler