IT'nin en ciddi tehditleri...

ESET Türkiye Teknik Müdürü Erkan Tuğral, parola hırsızlığı, şifre kırma ve parola tahmin etmenin, IT alanının halen en ciddi tehditleri arasında yer aldığını belirterek, IT kullanıcılarına, parola belirleme ve yenilemeyi bir alışkanlık haline getirmelerini önerdi.

Yayınlanma: 01.08.2011 - 13:04
Abone Ol google-news

IT teknolojilerinin kullanımında parola yenilemenin önemine ilişkin bir açıklama yapan Tuğral, e-mail, banka, e-devlet, oyun, mesajlaşma gibi sayısı giderek artan her uygulama için ayrı şifre düzenlemenin sevimlilikten uzam bir iş olarak öne çıktığını, ancak saldırılara karşı gerçek koruma yöntemi olarak çok uzun parolalar kullanmanın veya çoklu faktör doğrulamanın sayılabileceğini söyledi.

Uzun şifrelemelerde ise kullanıcıların bazı sorunlar yaşayabildiğini ifade eden Tuğral, "Kullanıcılar, aynı parolayı pek çok hesaplarında, hatta güvensiz veya az güvenli bir ortam olan internette bile aynı anda kullanabiliyorlar. Bununla birlikte kullanıcılar, hatırlamakta zorlanacaklarını düşündükleri parolalarını bir yerlere yazıp, 'kolayca ulaşılabilir yerlerde' saklayabiliyorlar. Parola bilgilerini şifrelemeden, düz metin olarak ileten web, e-mail ve mesajlaşma protokollerinin kullanımı da çok yaygın" dedi.

Parola kırmak için farklı yöntemler kullanıldığına işaret eden Tuğral, bunlar arasında klavyede basılan tuşları kaydeden program tehdidinin de söz konusu olduğuna dikkat çekerek, saldırılardan korunmak için şu tavsiyelerde bulundu: "Parola hırsızlığı, şifre kırma ve parola tahmin etmek, IT alanındaki halen en ciddi tehditler arasında yer alıyor. Bu tehditlere karşı en iyi koruma harfli-sayılı parola, antivirüs yazılımı, şifrematik gibi çoklu faktör güvenlik çözümleri kullanmak ve bilgisayar kullanıcılarının güvenli parola belirleme ve yenileme alışkanlıkları edinmesidir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler