Belözoğlu ve Engin serbest

Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu ve futbol yorumcusu Sinan Engin futbolda şike kapsamında ifade verdi. Belözoğlu savcılık çıkışında basına 'görevimizi yaptık' dedi.

Yayınlanma: 02.08.2011 - 07:41
Abone Ol google-news

Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu, Ankaragücülü futbolcu Kağan Söylemezgiller ve futbolcu menajeri Ekrem Okumuş şike operasyonu kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde ifade verdikten sonra İstanbul Adliyesi'ne sevk edildiler. Adliyede ifade veren futbol yorumcusu Sinan Engin, Ankaragücülü futbolcu Kağan Söylemegiller ve Fenerbahçeli Emre Belözoğlu, Ekrem Okumuş serbest bırakıldı.

Emre Belözoğlu, adliyeden ayrılırken bir açıklama yaptı. Emre açıklasında "Bilgimize başvurdular. Emniyette de savcılıkta da bize çok iyi davranıp bizi ağırladılar. İfademize başvurdular. Söyleyecek bir şey yok. Benden fazla bir şey söylememi beklemeyin. Yeterince yorgunum . Herkese teşekküer ederim" dedi.

Adliyeden ayrılırken basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Engin, savcının daveti üzerine adliyeye geldiğini söyledi. Engin, "Benim şike ve teşvikle ilgili hiçbir konuşmam yok. Ancak genel olarak Aziz Başkan ile yapmış olduğumuz sohbetler. Yani benim şike ve teşvikle ilgili hiçbir konuşmama yok. Bunu zaten yarın ifadeler çıktığı zaman görebilirsiniz. Tamamıyla bilgime başvuruldu. Yaptığımız sohbetlerle ilgili'' dedi.

Fatih Akbaba Adliyeye sevk edilecek

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında menajer Fatih Akbaba'nın İstanbul Emniyet Müdürlüğünde gözaltında tutulduğu ve yarın ifade vermek üzere Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine sevk edileceği öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında bugün adliyeye getirilen futbolcular Emre Belözoğlu ve Kağan Söylemezgiller ile menajer Ekrem Okumuş serbest bırakılırken, menajer olduğu belirtilen Fatih Akbaba'nın emniyette gözaltında tutulduğu kaydedildi.

Akbaba'nın yarın ifade vermek üzere adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Emre: Mesajı ben atmadım

Bu arada, özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı İsmail Göktürk tarafından sorgulandıktan sonra serbest bırakılan Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu'nun, yine bugün ifadesi alınan Ankaragücülü futbolcu Kağan Söylemezgiller'e, ''Oğlum Kağan... Emre abin ben... Seni aldırıyorum buraya... Sakın zorlama ha. Kavga ettirme beni başkanla'' şeklinde mesaj atmadığını söylediği öğrenildi.

Menajer Ekrem Okumuş'un da ifadesinde, söz konusu mesajı kendi telefonundan, Belözoğlu'nun adını kullanarak kendisinin attığını kabul ettiği ve Belözoğlu'nun bundan haberi olmadığını söylediği kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler