Bakanlık'tan iddiaları yalanladı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yalova'da zehirli kimyasal atıkların depolanacağı iddialarının doğru olmadığını bildirdi.

Yayınlanma: 04.08.2011 - 16:28
Abone Ol google-news

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, bazı basın yayın organlarında yer alan haberlerde, ''Yalova'da gelişmiş ülkelerin istemediği zehirli, patlayıcı kimyasal atıkların depolanacağının'' öne sürüldüğü belirtilerek, bu haberlerin gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

Yalova'nın Çitflikköyü ilçesine bağlı Taşköprü beldesi mevkisinde,Vopak Termal Marmara Depolama Hizmetleri ve Ticaret AŞ tarafından yapılması planlanan ''Kimyasal Depolama Tesisi ve İskele Genişletme Projesi'' ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) sürecinin henüz tamamlanmadığına dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
''Söz konusu projeye ilişkin 19 Ekim 2010 tarihinde ÇED sürecine halkın katılımı toplantısı, 21 Ekim 2010 tarihinde ise Bakanlığımızda bilgilendirme, kapsam ve özel format belirleme toplantısı gerçekleştirilmiştir. Proje alanında geçmişte elyaf fabrikası faaliyet göstermiştir. Proje alanı, Yalova il merkezine 11.5 kilometre ve Çiftlikköyü ilçesine ise 6 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. En yakın yerleşim yeri olan Taşköprü beldesi ise yaklaşık 1.1 kilometre uzaklıktadır.
Proje kapsamında, 26 hektarlık bir alanda 710 bin metreküplük, sanayide kullanılacak sıvı kimyasal, bitkisel yağ ve petrol ürünlerinin depolanması planlanmaktadır. Zehirli kimyasal atık depolanması ise kesinlikle söz konusu değildir.''

Projeyle ilgili ÇED raporunun, 26 Temmuz 2011 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunulduğu belirtilen açıklamada, raporun değerlendirilmesinin ardından nihai karar aşamasına geçileceği ifade edilerek, şu anda söz konusu tesisin yapılacağına dair alınmış bir kararın olmadığı bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler