CHP yönetimi sil baştan

Kılıçdaroğlu kurmay kadrosuna Matkap ve Karakaş gibi isimler girecek. Mevcut yönetimdeki Güneş, Batum, Bilgehan gibi isimlerin ise değişmesi bekleniyor.

Yayınlanma: 12.08.2011 - 07:31
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurmay kadrosunda yer alacak ve değişecek isimler belli olmaya başladı. Mevcut MYK’de yer alan Hurşit Güneş, Engin Altay, Süheyl Batum, Gülsün Bilgehan, Sena Kaleli, Emrehan Halıcı ve Sezgin Tanrıkulu gibi isimlerin ise değişeceği belirtiliyor. Kılıçdaroğlu’nun gelecek hafta açıklaması beklenen yeni yönetimde, eski Çalışma Bakanı Nihat Matkap ile Ercan Karakaş, Perihan Sarı, Levent Eyipişiren, Ali Arif Özzeybek gibi isimlerin yer alacağı konuşuluyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun,12 Haziran seçimlerinin ardından Merkez Yürütme Kurulu’nun tümünün milletvekillerinden oluşmasından rahatsızlık duyduğu sızan bilgiler arasındaydı. Kılıçdaroğlu, seçimlerin hemen ardından yapılacak bir kadro değişiminin kamuoyunda “MYK’yi cezalandırma” gibi algılanacağı düşüncesiyle gerçekleştirmeyerek, değişimi zamana bırakmıştı.

Değişecek olan isimler

CHP lideri Kılıçdaroğlu hafta sonuna kadar İstanbul’da çalışacak. Kılıçdaroğlu’nun gelecek hafta Ankara’ya dönmesinin ardından yeni Mevcut Merkez Yürütme Kurulu’nu kamuoyuyla paylaşması bekleniyor. Mevcut MYK’deki görevlerinden alınacaklar arasında ise milletvekili de seçilen Hurşit Güneş, Volkan Canalioğlu, Engin Altay, Süheyl Batum, Gülsün Bilgehan, Sena Kaleli, Emrehan Halıcı, İzzet Çetin, Alaattin Yüksel ve Sezgin Tanrıkulu’nun adı geçiyor.

Kılıçdaroğlu’nun revizyondaki ölçütünün “çalışkanlık” olduğu bildirilirken, 17 kişilik Merkez Yönetim Kurulu’nun üye sayısını da13’e düşüreceği belirtiliyor.

Kulislerde, yeni MYK’de ise Ercan Karakaş, Perihan Sarı, Levent Eyipişiren, Ali Arif Özzeybek, Gülseren Onanç ve Ömer Kurtaş gibi isimlerin yer alabileceği konuşuluyor. Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürlüğü döneminde Çalışma Bakanı olan Nihat Matkap’ın da MYK’de yer almasına kesin gözüyle bakılıyor.

Dördüncü yönetim olacak

Kemal Kılıçdaroğlu’nun 22 Mayıs 2010 tarihinde CHP Genel Başkanlığı’na seçilmesinin ardından ilk MYK’sini oluşturmuştu. Deniz Baykal döneminde değiştirilen parti tüzüğünün yürürlükte olduğuna ilişkin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kararı nedeniyle ise 3 Kasım 2010 tarihinde ikinci, 18 Aralık’ta üçüncü ekibini oluşturmuştu. Kılıçdaroğlu’nun gelecek hafta açıklaması beklenen kurmay kadrosu dördüncü olacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler