Yollar kan gölü

Kurban Bayramı'nın ilk iki gününde meydana gelen trafik kazalarında 45 kişi yaşamını yitirdi. Yağmur ve kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yollar kazaları arttırdı.

Yayınlanma: 10.12.2008 - 08:02
Abone Ol google-news

Kurban Bayramının ilk üç gününde meydana gelen trafik kazalarında 45 kişi hayatını kaybetti. Bayramın ilk günü 12 kişinin öldüğü trafik kazalarında ikinci günde de kayıplar vardı. Bazı bölgelerde etkili olan yağış da kazaları artırdı. Özellikle Doğu ve İç Anadolu’da sabah saatlerinde başlayan karla karışık yağmur yolların kayganlaşmasına yol açtı. Kar yağışı Bolu Dağı’nda da ulaşımı aksattı.

Sıvas Şarkışla karayolunda da yağış nedeniyle kayganlaşan yolda iki aracın çarpışması sonucu 4’ü kadın 7 kişi öldü. Kayseri, Ankara, Malatya, Yalova, Bursa, Giresun ve Eskişehir’deki trafik kazalarında da 5 kişi öldü, 21 kişi yaralandı.

Ankara’dan yakınlarının cenazesine katılmak için Gümüşhane’ye giden Bal ailesinin aracı, kontrolden çıktı. Otomobil Tokat yakınlarında karşı şeritten gelen TIR’a çarptı. Kazada Rüstem, Cengiz, Cemil ve Hanım Bal olay yerinde, Güleser Bal ise hastaneye kaldırılırken yolda öldü.

Isparta’daki trafik kazası da aynı aileden 5 kişinin ölümüne neden oldu. Askerdeki oğullarını ziyarete giden Aydın ailesinin 5 üyesi, araçlarıyla yol kenarındaki bariyerlere çarptı. Keçiborlu Yağbasan Köprüsü’nden uçan araçtaki 5 kişi olay yerinde yaşamını yitirdi.

Bingöl-Elazığ kara yolunda meydana gelen trafik kazasında ilk belirlemelere göre 5 kişi öldü.
Bingöl-Elazığ kara yolunun 10. kilometresindeki Kurudere köyü mevkisinde, Bingöl'den Elazığ'a gitmekte olan Hikmet Polat'ın kullandığı 12 KM 0133 plakalı minibüs, karşı yönde gelen ve sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen 34 FC 7349 plakalı yolcu otobüsüyle çarpıştı. Kazada, ilk belirlemelere göre minibüste bulunan sürücü Hikmet Polat ile Zeki Polat, Edibe Aslan, Semra Aslan ve Şaban Suseven olay yerinde öldüler.Kazada, çok sayıda yaralının olduğu ve yaralıların bölgeden geçen vatandaşlar ve ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldıkları öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler