Dünya'ya göktaşı çarparsa...

Tel Aviv Üniversitesi Wise Gözlemevi Direktörü Noah Brosch ve ekibi, Dünya'ya bir göktaşı çarpması olasılığının çok gerçek olduğunu, ancak 1998'de gösterime giren Armageddon filmindeki gibi gök taşını patlatmanın epey zor olduğunu belirtiyorlar.

Yayınlanma: 11.12.2008 - 11:56
Abone Ol google-news

İsrailli bilim adamları, Dünya'yı olası bir göktaşı çarpışmasından nasıl kurtarabilecekleri üzerinde kafa yoruyorlar.

İsrailli astrofizikçiler, sonu felaketle bitecek bir çarpışmadan kaçınmanın en iyi yönteminin Dünya'ya yönelen göktaşının yönünü değiştirmek olduğunu, ancak bilim adamlarının göktaşını patlatabilmenin sonuçlarını da önceden tahmin etmelerinin gerekli olduğuna işaret ediyorlar.

Çarpışmadan kurtulmak için göktaşını patlatmanın her biri 100 metre çapında çok sayıda küçük göktaşı ortaya çıkarabileceğini ve bunun da büyük bir tehlike oluşturabileceğini belirten araştırmacılar, 100 metre çapında bir göktaşının, Arizona'da 50 bin yıl önce meşhur Barringer kraterini yaratan göktaşının iki kat büyüklüğünde olduğunu kaydediyorlar.

İsrailli bilim adamları, göktaşının sert kaya parçaları mı, yoksa gevşek dokulu bir yapıda mı olduğunu, hangi gücün bunları bir arada tuttuğunu ve eğer bombalanırsa nasıl parçalanacağını bilmenin gerekli olduğunun altını çiziyorlar.

İsrailli astrofizikçiler bu alandaki araştırmalarının sonuçlarını, kısa süre önce ABD'nin Johns Hopkins Üniversitesi'nin sponsor olduğu Göktaşları, Kuyrukluyıldızlar ve Meteorlar toplantısında sundular.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler