İstanbul'da müzik şöleni

Tarihi ve doğal güzelliğinin yanı sıra, gerçekleştirilen uluslararası kültürel etkinliklerle de tüm dünyanın dikkatini üzerine çeken İstanbul, Aralık ayında 'Belcea Quartet, Nazareth Orkestrası, Jocelyn Smith ve Laure Favre-Khan olamak üzere dünyaca ünlü birçok müzisyeni hayranlarıyla buluşturacak.

Yayınlanma: 12.12.2008 - 08:28
Abone Ol google-news

İstanbul, Aralık ayında da dünyaca ünlü isimleri ağırlayacak. Başta, Cemil Reşit Rey Konser Salonu olmak üzere, İstanbul, 2010 Avrupa Kültür Başkenti olma yolunda, dünyaca ünlü birçok müzisyeni izleyenleriyle buluşturacak.

Buna göre, Londra'daki Royal College Of Music'te öğrenciyken tanışan 4 müzisyenden oluşan ''Belcea Quartet'', Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda (CRR) 15 Aralık'ta sahneye çıkacak. Mozart ve Beethoven'dan eserlerin seslendirileceği konserde, piyanist Emir Gamsızoğlu'nun yanı sıra klarnet sanatçısı Chen Halevi de konsere renk katacak.

Müzikologlar tarafından "taklit edilemez ender bir sese" sahip olarak nitelendirilen, ve şark bülbülü olarak anılan Orta Doğu'nun en ünlü sesi Ümmü Gülsüm'ün şarkılarını tüm dünyada yaşatmaya devam eden Nazareth Orkestrası da 16 Aralık'ta CRR'de sahne alacak. Arap müziğinin klasik, folk türlerinde ve geleneksel Filistin müziğinde ustalaşmış Nazareth, Hristiyan, Müslüman ve Yahudi müzisyenlerden kurulu bir orkestra olarak, farklı kültürleri bir araya getiriyor.

CRR, 17 Aralık'ta ise Mevlana'nın 735. Vuslat Yıl Dönümü Etkinlikleri kapsamında Akis Ensemble tarafından ''Şeb-i Arus" törenine, 18 Aralık'ta da Akbank Oda Orkestrası'nın ''Her Konserin Bir Öyküsü Var/Dostluk Üzerine'' adlı konsere ev sahipliği yapacak.

Şef Cem Mansur'un müzik ve dostluk üzerine bir konuşma da yapacağı konserde, solist olarak Brezilyalı gitar virtüozu Fabio Zanon sahneye çıkacak. Yeni arayışlar peşinde veya savaşlar nedeniyle göç eden müzisyenlerin dostlukları üzerine kurulu konser programında, yirminci yüzyılın en "güleryüzlü" bestecilerini bir araya gelecek.

Smith ve Livaneli birarada

Dünyanın yaşayan en büyük caz-blues şarkıcısı olarak kabul edilen Jocelyn Smith, şarkıları ile sınırları aşan Zülfü Livaneli ile 16 Aralık'ta İş Sanat Kültür Merkezi'nde olacak.

Smith'e konserde ayrıca, kendisini, Zülfü Livaneli'nin şarkılarıyla tanıştıran Henning Schmiedt de eşlik edecek.

Ünü dünyaya yayınla saksafon sanatçısı İlhan Erşahin, ''Wonderland'' adlı albümü ile ilk kez 18 Aralık'ta Babylon'da müzikseverlerin karşısına çıkacak. Erşahin'e Hüsnü Şenlendirici, Aytaç Doğan ve İsmail Tunçbilek'ten oluşan Taksim Trio da eşlik edecek.

Piyanist Laure Favre-Khan, İstanbul Resitalleri kapsamında 18 Aralık'ta Mustafa Kemal Merkezi'nde sahne alacak.

İlk müzik öğrenimini Avignon Konservatuarı'nda aldıktan sonra, 17 yaşında birincilikle ödüllendirildiği Paris Konservatuarı'na giren sanatçı, 20 yaşında ilk albümünde Schumann'ın eserlerini seslendirdikten bir yıl sonra tamamı Chopin'e ait ikinci CD'sini yayınladı. Favre-Khan, 2001'de New York Pro Piano Competition'da birincilik ödülünü alarak ''ProPiano Artist of the Year 2001'' seçildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler