Şerifhocayev vefat etti

Özbekistan Senatosu'nun ilk başkanı, senatör Murad Şerifhocayev 76 yaşında vefat etti. Maliye, iktisat ve işletme alanlarında çok sayıda kitabı bulunan Ordinaryüs Profesör Murad Şeifhocayev çok sayıda devlet nişanına da layık görülmüştü.

Yayınlanma: 13.12.2008 - 15:46
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı İslam Kerimov, yayımladığı başsağlığı mesajında, "Büyük devlet ve bilim adamı, iyi bir üstat Murad Şerifhocayev'in anısı, kalbimizde ebediyen kalacaktır" ifadesini kullandı.

1932 yılında Taşkent'te doğan Şerifhocayev, Taşkent Maliye-İktisat Enstitüsünden mezun olduktan sonra 55 yıl ülkedeki çeşitli yüksek öğrenim kurumlarında öğretim görevlisi olarak çalıştı, ayrıca Taşkent Devlet Ekonomi Üniversitesi ve Taşkent Maliye Enstitülerinde rektör olarak görev yaptı.

1994 yılında Başbakan Yardımcılığı görevinde bulunan Şerifhocayev, 1999-2004 yılları arasında milletvekili olarak hizmet verdi. 2005 yılında ülke parlamentosunun 2 kanatlı olarak faaliyete başlamasının ardından Cumhurbaşkanı İslam Kerimov tarafından senatör olarak atanan Şerifhocayev, 2005 ve 2006 yıllarında yeni oluşturulan Özbekistan Senatosu'nun başkanlığını yürüttü. Maliye, iktisat ve işletme alanlarında çok sayıda kitabı bulunan Ordinaryüs Profesör Murad Şeifhocayev çok sayıda devlet nişanına da layık görülmüştü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler