'Judo'da yeni başkan Fatih Uysal

Judo Federasyonu'nun 2. Olağan Genel Kurulu'nda Fatih Uysal, başkanlığa seçildi. Fatih Uysal, 'Judoyu hakettiği yere getireceğiz' diye konuştu.

Yayınlanma: 13.12.2008 - 18:21
Abone Ol google-news

Aktif Metropolitan Otel'de yapılan genel kurulda, 174 delegeden 99'unun oyunu alan Fatih Uysal, federasyonun yeni başkanı oldu. Diğer aday olan eski başkan Hacı Yusuf Yıldırım 72 oyda kalırken, 3 oy ise geçersiz sayıldı.

Genel kurulda, divan başkanlık seçimi sırasında tartışmalar yaşandı. 2. kez sayım yapılmasından sonra da tartışmalar sürünce, mevcut başkan Hacı Yusuf Yıldırım, son sayımın geçerli kabul edilmesini istedi ve Bahri Güreş 80 oyla divan başkanı seçildi.

Yıldırım, seçimden önce yaptığı konuşmada, kendisiyle ilgili birçok haksız iddianın bulunduğunu belirterek, ''Seçim süreci devam ederken söylentilere cevap vermedim. Delegasyonu etkilemek istediler. Federasyonu zarara uğrattığım iddia edildi. Verdiğimiz hiçbir savunma raporları dikkate alınmadı. Ama ben bunun takipçisi olacağım'' diye konuştu.

Başkanlığa seçilen Fatih Uysal ise seçimlerde 22 ilin oy kullandığını hatırlatarak, ''Bu sayı 46-47 olmalıydı, çünkü judo daha fazla ilde yapılıyor. Çok sabırlı bir yönetim olacağız ve elimizden gelen çabayı sarfedeceğiz. Judo, yurtdışına çok açıldı, fakat yurtiçinde unutuldu. Evimize sağlam temeller atmazsak yıkılabilir. Judoyu, hakettiği yere getireceğiz'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler