Şoförlere de nöbet ücreti ödenecek

Hastanelerde görev yapan şoförler de nöbet karşılığı ücret veya izin alabilecek. Alınan karar gereği hastanelerde çalışan şoförler, fazla çalışmanın her sekiz saati için bir gün izin veya karşılığı ücret alacak.

Yayınlanma: 14.12.2008 - 08:06
Abone Ol google-news

Türk Sağlık-Sen tarafından açılan dava sonucunda mahkeme hastanelerde görev yapan şoförlerin de nöbet karşılığı ücret veya izin almaları gerektiğine hükmetti.

Kars Devlet hastanesinde şoför olarak görev yapan Gürsel Sakinci'nin nöbet ücretinden yararlandırılması için Türk Sağlık-Sen tarafından açılan dava karara bağlandı. Erzurum bölge İdare Mahkemesi verdiği kararda, memurların haftalık çalışma saatlerinin 40 saat olduğu, günlük sekiz saatten sonra gelen çalışmanın fazla çalışma olarak kabul edildiğine dikkat çekerek, fazla çalışmanın her sekiz saati için bir gün izin veya karşılığı ücret verilmesi gerektiğine hükmetti.

Sağlık Bakanlığı'nın sadece sağlık çalışanlarının bu haktan yararlandırılmasına yönelik uygulamasının hukuka uygun olmadığına işaret eden Mahkeme, idarenin işlemini iptal etti ve şoförün ücret veya izin verilmesi talebini haklı buldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler