Aydın'a TRT'deki kadrolaşma iddiaları soruldu

CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz, Devlet Bakanı Mehmet Aydın'a, TRT Genel Müdürlüğü'ne İbrahim Şahin'in atanmasından sonra üst düzey kaç kişinin görev yerinin değiştirildiğini sordu.

Yayınlanma: 15.12.2008 - 13:28
Abone Ol google-news

CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz, Bakan Devlet Bakanı Mehmet Aydın'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu yazılı soru önergesinde, TRT'deki kadrolaşma iddialarına yer verdi.

İbrahim Şahin'in TRT Genel Müdürlüğü'ne atandıktan sonra üst düzey kaç kişinin görev yerinin değiştiğini öğrenmek isteyen CHP Gaziantep Milletvekili Ağyüz, havuza gönderilen personel sayısını açıklanmasını talep etti.

Ağyüz, başka bir soru önergesinde de Türkiye'deki öğretmen açığının 200 bin civarında olduğunu, boş olan kadrolara da yeteri puanı olmayan kişilerin görevlendirme yoluyla atandığını belirtti.

CHP'li Ağyüz, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e, branş öğretmenliğinde KPSS puanına dayalı atama yerine, bakan yetkisinde görevlendirmelerle doldurulan ve kullanılan kadro sayısının ne kadar olduğu sorusunu yöneltti.
 

Kesikköprü Barajı

CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın, Kesikköprü Barajı rezarvuarından yılda 146 milyon metreküp su alacağını belirtti.

Elektrik üretimine girmeyen 146 milyon metreküp suyun, yılda kaç saat üretim anlamına geldiğini öğrenmek isteyen Baytok, üretilmeyen elektrik enerjisi bedelinin, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından EÜAŞ'a ödenip ödenmeyeceği sorusunu yöneltti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler