İngiltere'den Filistin'e destek

İngiltere Başbakanı Gordon Brown, Orta Doğu'da barışın önündeki en büyük engellerden birinin Filistin topraklarında inşa edilen İsrail yerleşkeleri olduğunu belirtti. Brown, iki devletli çözümün güvenli ve ekonomik olarak ayakta durabilecek bir Filistin ile kendi sınırları içinde güvenli, barış ve istikrar konusunda endişeleri giderilmiş bir İsrail'den oluşacağını da sözlerine ekledi.

Yayınlanma: 15.12.2008 - 14:41
Abone Ol google-news

İngiltere Başbakanı Gordon Brown, ülkesinde bulunan Filistin Başbakanı Selam Feyyad ile görüşmesinden sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, yerleşim birimleri sorununun çözülmesi ve Filistin'e yatırımların artırılmasının İsrail-Filistin sorununun çözümüne yardımcı olabileceğini söyledi.

İki devletli çözümün çerçevesinin ne şekilde olacağı konusunda artık herkesin bir fikri olduğunu kaydeden Brown, bunun güvenli ve ekonomik olarak ayakta durabilecek bir Filistin ile kendi sınırları içinde güvenli, barış ve istikrar konusunda endişeleri giderilmiş bir İsrail'den oluşacağını ifade etti.

Brown, Filistin Başbakanı Feyyad'ın, "AB'nin İsrail ile ilişkilerini güçlendirme planlarını Yahudi yerleşkeleri inşası durduruluncaya kadar engelleme çabaları"na destek verdiğini de kaydetti. İngiliz Başbakanı, ABD'nin gelecek ay göreve başlayacak yeni başkanı Barack Obama'nın Orta Doğu barış sürecine öncelik vermesini de istedi. Başbakan Brown, yarın da İsrail Başbakanı Ehud Olmert ile biraraya gelecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler