Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet Gazetesi, Ergenekon'da dün konuşan Veli Küçük'ün savunmasını 'İlk kez konuştu' başlığıyla manşetten görürken, Hürriyet, Bush'a ayakkabı fırlatan Iraklı TV muhabiri El Zeydi'ye yağan destekleri manşetine taşıdı. Milliyet ise "Ermenilerden özür diliyorum" kampanyasına karşı emekli büyükelçilerin açtığı kampanyayı birinci sayfadan verdi.

Yayınlanma: 16.12.2008 - 08:29
Abone Ol google-news


CUMHURİYET

 

İlk kez konuştu

‘Devlet komplo kurdu’

 

Veli Küçük savunmasına “Devletin komplo kurabileceğini hiçbir zaman düşünmemiştim” diye başladı. JİTEM diye bir oluşumun olmadığını savunan Küçük, JİTEM ifadesinin iddianamede kullanlması maksatlıdır. TSKyi yıpratmak isteyenlere fırsat vermiştirdedi. Uzun zaman sustuğunu söyleyen Küçük,Ben sustukça, sanal Veli Küçük yarattılardiye konuştu.

‘Bölgemde faili meçhul olmadı’

Veli Küçük, Susurluk Komisyonu’na ifade vermek için çağrılmasına karşın gitmediği iddialarını da yalanlayarak, Susurluk konusunda bilgisine başvurmak için kimsenin kendisini çağırmadığını, kendisinin de gitmediğini söyledi. Kocaeli bölgesinde faili meçhul cinayetlerin olduğunun sürekli gündeme getirildiğini ifade eden Küçük,Benim bölgemde faili meçhul olmaz” dedi.

‘Saçmalıkları F tipi polis yazdı’

Alparslan Arslanı ve Danıştay olayındaki diğer sanıkları tanımadığını belirten Küçük, Bu saçmalıkları görünce bu iddianameyi okuldan yeni mezun F tipi polis yazdı fikrine kapılıyorum. Cumhuriyet savcısı bu saçmalıkları yazmış olamazdedi. Veli Küçük çapraz sorguda müdahil avukatların sorularına çoğunlukla yanıt vermedi.

 

HÜRRİYET

Dünya Pabuç Günü

Başkan Bush'a Bağdat'ta ayakkabı fırlatan Iraklı TV muhabiri El Zeydi, dünyada günün adamı oldu. Ayakkabı, ABD karşıtlarının direniş simgesi olurken kahraman ilan edilen El Zeydi'ye destek yağıyor.

 

MİLLİYET

Bildiriler Tartışıyor

Bir grup aydının "Ermenilerden özür diliyorum" kampanyası internette imzaya açıldı. 60 emekli büyükelçi de karşı bildiriyle özür girişimini eleştirdi.

 

RADİKAL

Karakutu hâlâ cevap vermiyor

İsmi hep derin devletle anılan, Susurluk ile Ergenekon'un 'karakutusu' Küçük'ün sorulara yanıtı: Cevap vermiyorum!

 

AKŞAM

Pabuç Pahalı

Irak'ta Bush'a ayakkabı fırlatan gazeteci, 'milli kahraman' oldu. Bir çift ayakkabı, işgale karşı yeni bir öfke dalgası başlattı. ABD'nin bölgede işinin kolay olmadığı görüldü.

 

POSTA

Lisede kriz cinayeti

İstanbul Beşiktaş Anadolu Lisesi'nin kantincisi Erkan Uca, kriz nedeniyle işleri bozulunca yanında çalışan Çilem Solgun'u 2 gün önce işten çıkardı.  İşsiz kalan Çilem Solgun'un eşi Soner Solgun da dün sabah liseye geldi ve kantini basıp Erkan Uca'yı bıçaklayarak öldürdü.

 

VATAN

Deniz Feneri'ne cezayı halk kesti


Almanya'daki bağış yolsuzluğu, Türkiye'deki hayırseverleri de etkiledi. Deniz Feneri'ne yapılan kurban bağışı yüzde 75 azaldı.

 

BİRGÜN

Veli Küçük, bomba değil turşu yapmış

Veli Küçük devletin kendisini korumadığına hayıflanarak "Devletin komplo kuracağını hiç düşünmemeiştim" dedi. Küçük çok konuştu ama bir şey söylemedi.

 

SABAH

Devlet bana komplo kurdu

Derin devletin adamı olmakla suçlanan Veli Küçük "Devletin komplo kuracağını düşünmemiştim" dedi.

 

TERCÜMAN

Ayıklanacaklar

CHP'den DTP oyununa cevap: Selvi, partisinin 'Truva Atı' olarak kullanılmasına asla müsade etmeyeceklerini belirtirken Ergin de, "Tek bir DTP'li bile CHP'den aday olamaz" diye konuştu.


YENİ ŞAFAK

Darbeye destek olmayınca ipi çekildi

Üzeyir Garih, Ergenekon'a düzenli olarak bağış yapıyordu. 1995 yılında Aliyev'i devirmek için harekete geçen örgüte finans desteği vermeyince ipi çekildi.


ZAMAN

Çapraz sorguda zor sorular Veli Küçük'ü susturdu

Emekli Tuğgeneral Veli Küçük, asrın davasında, "Ergenekon terör örgütünün üst düzey yöneticisi" suçundan hakim karşısına çıktı. Savunmasının ilk bölümünü 'rejim tehlikede' kurgusu üzerinden yapan Küçük, çapraz sorguda zor sorular karşısında sustu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler